Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

little.d

Antybiotyki w ciąży

Polecane posty

Witam, prawdopodobnie jestem w 5. tygodniu ciazy (wykazaly to 3 testy ciazowe, teraz czekam na wynik bety). Niestety w 8-18 dc bralam antybiotyki - KLacid 100 mg2x1 tabl., Metronidazol 250 mg 2x2 tabl., Helicid 2x1. Do tego oslonowo Flucofast - antybiotyki bralam na zliwidowanie helicobacter pylori. Seks uprawialam w 11,12 i 16 dc, wiec wtedy moglo dosc do zaplodnienia. Wizyte u lekarza mam dopiero za tydzien, ale bardzo sie boje, czy na tak wczesnym etapie mogly leki zaszkodzic plodowi?

Gość na dzień dobry zrób test
na początku zarodek odżywia się z własnych zapasów czyli z ciałka żółtego. dopiero po wytworzeniu łożyska zaczyna czerpać z krwi matki. Łożysko zaczyna się tworzyć pod koniec pierwszego miesiąca ciąży.

dziei za odpowiedz. tyci mnie uspokoilas. lozysko wytwarza sie pod koniec 1 miesiaca od dnia zaplodnienia czy liczac od 1 dnia ostatniej @?

Witaj! Ja tez tak miałam w poprzedniej ciąży, nie wiedząc, ze jestem w ciąży brałam antybiotyki, których nie wolno w ciąży. Mała urodziła się zdrowa. Lekarz powiedział,że na tak wczesnym etapie ciąży, gdyby coś miało być nie tak, to doszłoby do poronienia. Głowa do góry - będzie dobrze :)

Gość na dzień dobry zrób test
zawsze się liczy od 1 dnia ostatniej miesiączki.

Gość zanim skończyłaś brać
antybiotyk, to nawet zarodek nie zdążył się zagnieździć wiec nie ma najmniejszej obawy o dziecko;) bądź spokojna;)