Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maszmelow

SIlne krwawienie/plamienia- zmiana tabletek!! PRosze od odp!!!!!!!!

Polecane posty

Gość maszmelow

Witam. Ostatnio mój ginekolog zalecił mi zmiane tablletek z Yasminelli na Yaz i nie kazal robic 7 dniowej przerwy po skonczeniu opakowania -tylko zacząc nowe od razu po skonczeniu Yasminelli. Musze dodac ze miesiac wczesniej nie zrobilam przerwy by przesunac okres, tak wiec przez zmiane leku znowu nie mialam okresyu. Ale przy 5 tabletce Yaz zaczelam lekko plamic, a dzis jestem przy 8 i lekkie plamienie zamienilo sie w obfite krwawienie... co to moze oznaczac? Czy jest to oznaka tego że moj organizm przystosowuje sie do nowego leku? I wczoraj kochałam się z cgłopakiem, czy podczas plamienin antykoncepcja jest zachowana (bralam regularnie tabletki)? Prosze o odpowiedz bo zaczynam sie denerwowac? Pozdrawiam N,.

Czytałaś ulotkę? Pewnie nie. Plamienia przez pierwsze trzy opakowania są normalne, organizm potrzebuje czasu, żeby się przyzwyczaić do tabletek. Antykoncepcja jest zachowana.

Gość maszmelow
Oczywiscie ze czytalam ulotke i nie martwilabym sie gdyby to byly lekkie plamienia ale dzis mam krwawienie jak pierwszego dnia okresu i dlatego sie denerwuje czy jest to normlane...

Strona 17. Krwawienie śródcykliczne Przez pierwsze kilka miesięcy przyjmopwania leku Yaz, można mieć nieoczekiwane krwawienia (krwawienia poza okresem stosowania tabletek placebo). Jeżeli takie krwawienie utrzymuje się dłużej niż kilka miesięcy, lub jeżeli zaczyna się po kilku miesiącach, lekarz powinien zbadać przyczynę. Strona 34. Opóźnienie wystąpienia krwawienia: co należy wiedzieć Pomimo, że nie zaleca się, opóźnienie wystąpienia krwawienia z odstawienia jest możliwe przez pominięcie białych tabletek placebo z 4. rzedu i przejście bezpośrednio do drugiego blistra leku Yaz aż do jego końca. Podczas stosowania tabletek z drugiego blistra może wystąpić plamienie lub krwawienie śródcykliczne. (...)

Gość maszmelow
Dzięki za odpowiedz:) Jestem typewm osoby, która schizuje jak spóznia jej sie krwawienie z odstawienia jeden dzien, tak wiec nic dziwnego ze stresuje mnie ta sytuacja!