Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzasty86

nie przespane nocki

Polecane posty

witam, mam do Was drogie mamusie pytanko, czy mialyscie tak ze swoimi dzieciaczkami w wieku 16-17 miesiecy ze wam sie budzily w nocy i strasznie plakaly?moja coreczka od jakis dwoch tygodni od kiedy wrocilismy z urlopu co chwile sie w nocy budzi i placze strasznie, dopiero jak ja wezme i poloze sie z nia na lozku to sie uspokoi , wiem ze zle robie,bo ona sie wtedy przyzwyczaja, ale ja juz nie wiem co mam robic.....do tej pory spala nam fajnie, sama tez usypiala ,a teraz nie ma szans , musze sie z nia polozyc i ja laskotac po policzku albo glaskac po plecykach albo brzuszku i usnie.....prosze drogie mamusie poradzcie mi cos,co mam zrobic zeby mala przesypiala nocke....wczesniej popoludniowa drzemke miala od 13 do 16-17, teraz ma od 11 do 14. ale w dalszym ciagu spi nie spokojnie w nocy i rano jak wstanie to jest strasznie marudna bo jest nie wyspana

Gość polny konik
witaj..ja mam ten sam problem tylko ze moj synek ma 11 m... rowniez budzi sie w nocy po kilka godz i powtorne ululanie zajmuje ok 3 h...jest to bardzo meczace i chyba pojde prywatnie do pediatry zeby dala cos na lepszy sen( moja doktorka rodzinna nie chce nic dac bo mowi ze to amo przejdzie) historia trwa juz u na ok 6 m ...mozliwe ze mala sie czegos przestraszyla i boi sie spac sama, ja stosowalam juz wszystko herbatki uspokajajace, przestawilam lozeczko a kryzys jak trwal tak trwa...dodam ze maly pal cala noc jak mial 4 m jak zaczely sie zeby to bajka ie skonczyla

Gość polny konik
witaj..ja mam ten sam problem tylko ze moj synek ma 11 m... rowniez budzi sie w nocy po kilka godz i powtorne ululanie zajmuje ok 3 h...jest to bardzo meczace i chyba pojde prywatnie do pediatry zeby dala cos na lepszy sen( moja doktorka rodzinna nie chce nic dac bo mowi ze to amo przejdzie) historia trwa juz u na ok 6 m ...mozliwe ze mala sie czegos przestraszyla i boi sie spac sama, ja stosowalam juz wszystko herbatki uspokajajace, przestawilam lozeczko a kryzys jak trwal tak trwa...dodam ze maly pal cala noc jak mial 4 m jak zaczely sie zeby to bajka ie skonczyla

u mnie tez nic nie pomaga, niewiem co juz mam robic, a powiedz mi jak twoj maz reaguje na bezustanny placz dziecka?nie denerwuje go to?

Gość polny konik
maz jest bardzo wyrozumialy i wstajjemy na zmiane do malucha...zalozylam nawet topik na ten temat to kobitki mnie zbesztaly ze za duzo spia moje dzieci( bo to blizniaki) ale co ja mam zrobic jak one wstaja o 5 o 8-9 godz musze klasc spac bo jest furia, a to jest dwoje i nie tak latwoich uspokoic, pozniej oczywiscie morduje ich jak moge ale jestem przez caly dzien sama wiec tez nie bardzo mam sile na taka ostra jazde tym bardziej ze sie nie wyspie w noocy...2 drzemke maja kolo 12 i 3 ok 15-16 godz ...

Gość polny konik
maz jest bardzo wyrozumialy i wstajjemy na zmiane do malucha...zalozylam nawet topik na ten temat to kobitki mnie zbesztaly ze za duzo spia moje dzieci( bo to blizniaki) ale co ja mam zrobic jak one wstaja o 5 o 8-9 godz musze klasc spac bo jest furia, a to jest dwoje i nie tak latwoich uspokoic, pozniej oczywiscie morduje ich jak moge ale jestem przez caly dzien sama wiec tez nie bardzo mam sile na taka ostra jazde tym bardziej ze sie nie wyspie w noocy...2 drzemke maja kolo 12 i 3 ok 15-16 godz ...

Gość polny konik
probowalam wszystkiego przestawialam lozeczko, dawalam herbatki upokajajace,, czopki viburcol nic kompletnie

Gość NeverLoseHope
a probowalas poczekac chwilke? moja tak ma od jakiegos miesiaca, ale jak sie przebudzi i zaczyna plakac to czekam chwilke i ona za chwile usypia i spi do rana, duzo zalezy tez od tego w jaki sposob ja kladziesz spac, jesli usypiasz ja na rekach lub wlasnie u siebie w lozku to dziecko niestety jak sie przebudzi w nocy to chce znowu sie znalezc w takiej sytuacji jak uspypialo mam ksiaze o usypianiu dzieci jesli chcesz moge ci przeslac na maila nam pomogla

Never LoseHome jesli moglabys to przeslij mi na maila: justyna.bhp@wp.pl ja wiem ze ja zle robie z tym usypianiem,wczesniej wszyscy mi zazdroscili bo kladlam malą do lozeczka dawalam butle,zasuwalam rolete,wlaczalam muzyke cicho i wychodzilam z pokoju i ona po chwili zasypiala , a od ponad 2 tygodni sie wszystko pozmienialo i chwilami juz mam dosc i chcialabym zeby znowu fajnie spala