Szuwar217 0 Napisano Październik 10, 2011 Witam. Jestem ze swoją partnerką 3 lata. Kochaliśmy się przez okres 2 lat bez zabezpieczenia w sposób przerywany nawet kilka razy dziennie bez mycia członka. Gdy byłem mały zachorowałem na białaczkę limfatyczną a dokładnie w wieku 6 lat. Przeszedłem kilka cykli chemioterapii leczenie interferonem. Chciałbym się dowiedzieć czy przy takiej głupocie bo inaczej tego nazwać nie można jest możliwe, że miałem szczęście z moją dziewczyną czy po prostu mogę mieć problemy z poczęciem dziecka w przyszłości ? Proszę o odpowiedzi bardzo będę wdzięczny.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Październik 10, 2011 to może być i jedno i drugie, ale biorąc pod uwagę, że miałeś w przeszłości chemioterapię to przez to Twoja płodność mogła zostać zaburzona, czasem to jest przejściowe, czasem trwałe skoro Cie to niepokoi to zrob badanie nasienia, to nie jest bardzo drogie badanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dsfghsdfghjsdfghj Napisano Październik 10, 2011 a mnie sie wydaje ze takie pytanie to zbyt skomplikowane na kafeterie ale moze zobaczmy jakie wypowiedzi http://www.youtube.com/watch?v=b-fNmcZS7n8 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość powiem i ja ...... Napisano Październik 10, 2011 przebyta choroba mogła oczywiście sprawić że jesteś bezpłodny ale nie koniecznie....wystarczyłoby zrobić badania i wszytko będzie jasne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szuwar217 0 Napisano Październik 10, 2011 moja dziewczyna pragnie mieć dzieci w przyszłości. Dobrze mi z nią nie chce jej w jakiś sposób zawieść gdy okaże się, że jestem bezpłodny. Szczerze mówiąc boje się tego badania. Wiele opinii na ten temat ale są różne nie wyczytałem jakiejś sensownej odpowiedzi dlatego napisałem tutaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Październik 10, 2011 no bo tak to Ci nikt nie powie jak to jest u Ciebie, możesz być zdrowy i mieliście farta, a możesz mieć problemy z powodów zupełnie naturalnych (poza chorobą i leczeniem) jak i w związku z przebytą chemią, dlatego jeśli sie nie zbadasz to nie bedziesz niczego wiedział z całą pewnością, no niestety :( rozumiem że boisz sie badania, ale jeśli planujecie wspólną przyszłość, to lepiej teraz chyba sie dowiedzieć co i jak a nie pare lat po ślubie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szuwar217 0 Napisano Październik 10, 2011 Zdecydowałem się zrobić takie badanie. Jutro oddaje nasienie do badania koszt 30zł czas oczekiwanie 24 godziny... mimo to, że jestem facetem bardzo obawiam się wyniku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach