Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwionakasiaw

torbiel w główce płodu

Polecane posty

Gość zdziwionakasiaw

koleżanka jest w 22 tygodniu ciąży, a na usg lekarz wykrył 6 mm torbielkę w główce, czy któras z Was się spotkała z czymś takim? co to oznacza i czy się jakoś wchłonie i kiedy? jest zrozpaczona, a ja nie wiem jak jej pomóc

Gość u nas w rodzinie był taki
przypadek, szwagierce wykryli kilka małych torbieli w główce też jakoś w 20-22 tyg. dokładnie nie pamiętam bo to było 5lat temu. Nic nie zrobią z tym w czasie ciąży, byla jednak pod większą ochroną, częściej miała USG i dwa razy była CZD w Łodzi. Rodziła w swoim szpitalu przez cesarkę ponieważ mu się nie wchłoneły, dostał 10punktów mial tomografię po porodzie i zalecone wizytu u neurologa, kazali czekać aż się wchłoną ( te torbiele były płynne wyglądały jak małe winogronko). Wiem że na dwa latka miał miec ponowną tomografię. Dokładnie nie pytałam a sami nie mówili czy one się wchłoneły ale z tego co mówiła teściowa to chyba tak. wczoraj własnie skończył 5 lat rozwija się prawidłowo jest bardzo mądrym chłopcem. drugi przypadek z tego roku u koleżanki jeden z bliźniaków miał mała torbiel ale się wchłonęła, jest wszystko ok .

Gość zdziwionakasiaw
no własnie i mnie się wydaje, ze sie wchłaniają, tak jej to tłumaczę, ale pytam, bo to różnie bywa ze zdrowiem u dzieci

Gość u nas w rodzinie był taki
szwagierka była pod większą ochroną bo na początku nie wiedzieli co to i było ich więcej, myślę ze u kolezanki wszytsko będzie dobrze zazwyczaj torbiele sie wchłaniają same

Gość zdziwionakasiaw
kurczę, no mam nadzieję

Gość jbro3f
mojej znajomej się wchłonęła