Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna.w...

zapytanie o ściąganie alimentów z zakładu pracy

Polecane posty

Gość anna.w...

Witam . Mam do Państwa zapytanie. Najpierw opisze szczegóły. Mój mąż ma dziecko z poprzedniego związku( nieformalnego) miał zasądzone 290 alimentów mies. Od zeszłego roku płaciliśmy na jego dziecko po 400(regularnie co msc). W lutym tego roku matka jego dziecka wysłała pozew o zwiekszenie alimentów. Sprawa się roztrzygnęła we wrzesniu tego roku. na kwote 500 zł.mojemu małżonkowi w dniu dzisiejszym zakład pracy pobrał 1800 zł za zaległe alimentyi jeszcze jest do ściągnięcia 2400zł.... Wogóle nie mam pojęcia skąd tak kwota sie uzbierała, dlaczego pracodawca nam potrąca( w wyroku nie ma o tym mowy) . Mąż zapytał w kadrach czy jest to komornik sądowy- lecz księgowa zaprzeczyłą, i poinformowała nas że ona ma takie prawo i pokazała wyrok z tych alimentów. Kolejne moje pytanie.... jak mam policzyć 13%odsetek ustawowych za zwłoke alimentów.. tzn do momentu orzeknięcia wyroku płacilismy w/w kwote czyli 400...Prosze dajcie znac jak sie sprawy mają bo jestem w szoku. Na przelew ror wpłynęło nam 760 zł , na alimenty 1800 , i 1000 splacamy żyranta... prosze o poważne odpowiedzi. pozdrawiam

Gość anna.w...
i czy pracodawca powiniem poinformować męża o sciąganiu alimentów? oraz czy mogę nie wyrazic zgody na potrącanie mi allimentów - chcielibysmy płacic jak do tej pory - czyli przelewem

Gość tylko za pośrednictwem
Ale ty jesteś pazerna. Mam nadzieję że zapłacisz za swoją zachłanność.

Gość tylko za pośrednictwem
Pracodawca nie potrąca wam tylko ojcu dziecka nie ty jesteś zobowiązana tylko ojciec dziecka ty w ogole nie masz żadnego zobowiazania wobec dziecka a ty jesteś pazerna i wredna, przyjdzie czas że jakaś inna tak samo pazerna niunia będzie chciała okradać twoje dziecko.