Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chełka

jestem brunetką, chcę na rudo, jak?

Polecane posty

Gość chełka

Jestem brunetką (z natury + farba) i chcę zmienić kolor włosów na rudy, jak to zrobić? najlepiej sama, bo na fryzjera mnie nie stać (dowiadywałam się, że to koszt ok. 300 zł i ok. 7h pracy)

Jeżeli myjesz wlosy codziennie, to przez miesiac myj szamponem przeciwlupiezowym. Jezeli co dwa dni to analogicznie 2 miesiace itd. Potem jak bedziesz miala w planach siedziec 2-3 dni w domu, to naloz rozjasniacz. Przez 2-3 dni odzywiaj non stop wlosy maseczkami itp, a potem naloz farbe. Oczywiscie najlepiej jak najdluzej je odzywiac przed polozeniem farby, ale mniemam, ze nie bedziesz dysponowała takim czasem. Tylko problem w tym, ze jestes naturalną brunetka, wiec z odrostami bedzie ciezko. Po roku bedziesz miała ruinę na włosach... ;)

Żle ci w tym kolorze? Boszsz co druga jest teraz ruda. Czy wszyscy muszą tak ślepo podążać za modą?

Gość a ja jestem z natury
ruda ale zafarbowalam sie na braz henna i teraz chce powrocicdo swoich jak to zrobic

ja tak zrobiłam, tydzien temu:) wkurza mnie tylko, to ze po tym jak sie zrobilam na rudo, to okazało sie ze teraz taka moda jest :o siedze w domu z małym dzieckiem o bozym swiecie nie wiem i nawet nie wiedziałam ze teraz co druga baba na rudo, wlasciwie to nadal sie osobiscie z tym nie spotkałam bo mało z domu wychodze ale z tego co czytam to tak niestety jest :( ja farbowałam włosy na czarno kilka lat, fryzjerka zrobila ze mnie rudzielca w 3 godz, rozjasniacz 2 rodzaje inny do odrostów inny na reszte włosów, myslałam ze bedzie dekoloryzator a byl rozjasniacz niestety :( no ale efekt uzyskany:) koszt-100zł :)

carrie - tak samo mówiła fryzjerka, ale nie wierzyłam do konca bo czytałam o dekoloryzacji i większość dziewczyn pisała ze włosy są w takiej samej kondycji jak przed a po rozjasnianiu to nie ma bata zeby nie były wysuszone/spalone, sama juz nie wiem... moje włosy zniszczyly się ale nawet nie tak bardzo jak sie obawiałam, na pewno zrobiły się jakby ciensze i bardziej suche ale jakoś strasznie zniszczone nie sa, zreszta pakuje w nie teraz duzo odzywek:) niestety kolor dosc szybko płowieje, ale podobno taka juz uroda intensywnych tego typu kolorów ze trzeba odswiezac bo nie sa zbyt trwałe, zwłaszcza na rozjasnianych włosach, ale mi póki co taki nieco spłowiały rudy bardziej podoba sie niz ognista marchewka jaka miałam zaraz po ;)