Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o radyyyy

sprawa o rozwod i alimenty!

Polecane posty

Gość prosze o radyyyy

za kilka dni mam pierwszą sprawe o rozwod, jednoczesnie pisalam we wniosku o zasądzenie alimentow ja w tej chwili nie pracuje, zarządalam 500zl ale chyba bede musiala przedstawic ile idzie mi na utrzymanie dziecka wiec tak na oko to bedzie wlasnie z 500 zl a wiem ze oboje rodzice sa zobowiazani do placenia na dzieci. ja nie pracuje a maz dobrze zarabia a wiem tez ze moje wychowanie dziecka moge uznac jako swoj wklad ale jak to wyglada w praktyce? skoro chcialam 500 to ile mam podac ze idzie na dziecko? a skoro nie pracuje to wiadomo ze nie moge na nie tez duzo wydawac bo nie mam, co powinnam wtedy powiedziec?

Gość 500 to jest kwota akurat
a Ty też zacznij szukać pracy to wtedy dołożysz drugie 500 albo chociaż 200 i już dziecko będzie miało więcej.

Gość prosze o radyyyy
ja szukam pracy przeciez, nie o to pytalam przeciez, jak narazie sama utrzymuje dziecko bo mi rodzina pomaga a maz ani zlotowki nie dal i jakos sobie radze chodzi o to jak mam przedstawic ile mi na dziecko idzie skoro chce 500 ? jak powiem ze 500 to sad przyzna mi polowe a ja uwazam ze maz jest do czegos zobowiazany

Gość Z Zniecierpliwiony
Mąż jest zobowiązany..... Ty patrz na swoje zobowiązanie a nie jego.

Gość kkbbkk
wysokość alimentów zależy od potrzeb dziecka i wysokości zarobków rodziców. Ty nie pracujesz, więc twój wkład to stała opieka nad dzieckiem (pranie, odrabianie z nim lekcji, wizyty u lekarza, zabawa, gotowanie mu obiadów - czyli wszystko co robisz dla dziecka). . Zasada jest taka, że dziecko ma prawo do poziomu życia takiego samego jak rodzice; czyli jeśli ojciec zarabia np 4000 złotych to spokojnie możesz żądać nawet 1000 zł na dziecko. A jeśli rozwód był z winy męża, a ty nie pracujesz to możesz żądać alimentów na siebie też

Gość prosze o radyyyy
zniecierpliwiony... ja swoje wypelniam jak nalezy a co powiesz na to ze maz na dziecko nie zaplacil nawet 1zl w ciagu kilku miesiecy?

Gość tyyyyyy prosząca o rady
A ty ile dałaś na dziecko? Skoro nie pracujesz to kto utrzymuje ciebie i dziecko?

Gość Z Zniecierpliwiony
""""" prosze o radyyyy zniecierpliwiony... ja swoje wypelniam jak nalezy a co powiesz na to ze maz na dziecko nie zaplacil nawet 1zl w ciagu kilku miesiecy? """" Jak je wypełniasz?????? Konkretnie.