Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama28

Szkoła rodzenia - warto?

Polecane posty

Gość mama28

Warto zapisywać się do szkoły chodzenia? Jak wyglądają takie zajęcia? Chodzicie na nie z partnerem?

Gość gugnuybtrvee
a co nie umisz chodzic?

Gość mama28
Umiem chodzić, pytam czy w takich zajęciach partner również uczestniczy? Ty nie umiesz normalnie odpowiedzieć?

Gość ja tam wolę na jakieś
ćwiczenia normalne pochodzić, basen i aerobik dla ciężarnych

Gość mama28
Chce się zapisać aqua areobik dla kobiet w ciąży, ale jednak ćwiczenia nie powiedzą mi jak prawidłowo oddychać ani jak wyglądają fazy porodu itd. Jestem dopiero na początku ciąży dlatego jestem zupełnie zielona? Kwestia finansowa jest nieważna, pytam czy tak w ogóle warto?

nie nabijaj kasy tym chorym poloznym.................. a oddychac bedziesz umiala nie martw sie tym samo przyjdzie , matka natura zadziala....

Gość mama28
Gonia35, wiesz wolałabym być jednak przygotowana a nie liczyć na to, że samo przyjdzie. To bardzo ważny i intymny moment w życiu każdej z nas. :) Chyba, że rzeczywiście nic na tych kursach nie uczą ponad to co można wyczytać w poradnikach dla mam. Właśnie polecicie może jakieś dobre wydawnictwo dla przyszłych rodziców? :) Anulsss, dziękuje za opinie.

Gość gddgfhhhh
Ja chodzilam ale nie powiem zeby mi to wiele dalo. Wiecej bym nie ooszla chociaz jak ktos ma czas to milo pogadac z innymi kobietami w ciazy:)

Gość ja bede chodzic i slyszalam
od znajomych,ze warto. Ale dla warszawianek jest bezplatnie, jakbym miala placic 500 zl to bym sie zastanowila...

Gość mireczkaa
pewnie, że warto!! I to z partnerem. Już abstrahując od wiedzy tam przekazywanej, dla partnera to jest dobre- oswaja się z tematem, widzi inne babki, w bardziej zaawansowanej ciąży. Do tego masz ćwiczenia, możesz pytać o wszystko. Spotkania z położnikiem, pediatrą, logopedą. Dla mnie to były dobrze wydane pieniądze. Polecam!

Gość ja nie chodzilam
do szkoly rodzeia i urodzilam w niecale 2h . Polozna mi mowila co robic i jak oddychac. Szkole rodzenia uwazam za strate czasu.

Gość kalina*
Ja z mężem chodziłam i polecam :) Prowadząca była położną od kilkunastu lat (taką z powołania), zajęcia były ciekawe, szczególnie mąż nauczył się wielu rzeczy - przewijanie lalki bobasa, kąpiel itd. :) A jak już rodziłam, to właśnie pani prowadząca te zajęcia była przy mnie :)

Gość marta ;)
W szkole rodzenia pokazali nam min. jak umyć uszy, oczy noworodka, co z pzanokciami, jak i czym pielęgnować pępuszek. Tematy dotyczące współżycia po porodzie były ciekawe, jak to się tam goi. Nasza pani szczególnie panów "ćwiczyła" , by wiedzieli, jak się mają dzieckiem zająć i nas odciążyć :)

Gość mireczkaa
mnie też się podobało to "szkolenie panów" :P Nasza położna literalnie powiedziała, że młoda mama powinna spac, mąż powinien pomagać. Faceci niby się śmiali, ale myśle, że jak im obca baba to wprost powiedziała to może większość z nich się nad tym zastanowiła :)