Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_mama10

martwia mnie wyniki moczu

Polecane posty

Gość smutna_mama10

bylam z wynikami z badania ogolnego moczu + osad u swojej lekarki i ona stwierdzila, ze nic sie nie dzieje. Z kolei Pani z labolatorium mowila, ze mocz dziecka bardzo sie jej nie podobal. Z kolei znajoma moja mowi jak pani z labolatorium, ze wyniki moczu nie sa dobre bo : leukocyty - osad: 2-3-5 w p.w. bakterie - osad: dosc liczne klarownosc: lekko metny, Czy to sa prawidlowe w koncu wyniki czy mam zmienic lekarza??????? Na pewno tu jest jakas mama ktora miala doczynienia z ew. infekcja u swojego dziecka drog moczowych ?

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaa
zaraz poszukam wyników mojego syna i napiszę...

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaaaaaa
leukocyty norma jest do 5 więc ok, bakterie- mój syn też miał dośc liczne zrobiłam posiew i nic nie wyszło , a co do klarowności to nie wiem bo norma mi na karteczce nie pisze

smutna mamo a czy umylas dziecko przed badaniem?? bo mi kazali oktaniseptem przetrzec... no i czy mocz ze srodkowego strumienia bralas... u niemowlaka ciezko jest wylapac srodkowy mocz... i dlatego sa te torebki przyklejane ale to wtedy trzeba malucha oktanoseptem potraktowac by nie bylo wlasnie zaklamania wyniku

Ja też dziś jadę do lekarza z moczem syna U mnie wyszło wszystko ok ale pH bardzo wysokie Poprzednio gdy miał infekcję dróg moczowych miał podobny wynik jak u Ciebie

Gość smutna_mama10
ja najpierw wymylam porzadnie dziecko woda z szarym mydlem a pozniej zalozylam woreczek ( nikt mi nie mowil nic o smarowaniem czyms). Po 45 min od zalozenia woreczka mialam mocz dziecka. czyli jesli leukocyty sa w normie do 5 to wporzadku - tylko te bakterie mnie martwia. Chyba wykonam prywatnie posiew dziecku bo ja wole na zimne dmuchac. I ta metnosc - gdzies szukajac interpretacji na wynik natknelam sie ze mocz powinien byc przejrzysty - klarowny .

Gość nie wiem czy fanka
leukocyty sa ok a bakterie to częste zjawisko, a infekcji nie ma ale z wynikami oczywiscie do lekarza i mozesz powtórzyć badanie

Gość smutna_mama10
oki dzieki dziewczyny - powtorze badanie i bedzie wszystko jasne.

Gość fcsas
jeśli chodzi o bakterie, to nam lekarz kazał łapać do pojemniczka sterylnego, a nie do woreczka, bo w woreczkach często różne cuda wychodzą.