Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uy5 u5

w jakim wieku najlepiej zacząc juz stosowac krem na zmarszczki??

Polecane posty

Gość uy5 u5

mam 25 i widze juz delikatne bruzdy na czole, ledwo zauwazalne ale są;/tak sie zastanawiam czy to juz...chociaz czolo smarowac czy jeszcze czekac

Gość Dekielka Dekalontka
smalcem albo łojem lepiej

Gość Dekielka Dekalontka
po co sie będziesz chemią truła kremy to chemia

Gość kirje elejson
no ja też mam 25 i od końca wakacji jak się uśmiecham to robi mi się zmarszczka pod prawym okiem która zostaje... Ale na wakacjach nie opalałam się zbyt intensywnie ani nic i wtedy nie było żadnego problemu. Miałam już tą zmarszczkę jakiś rok czy dwa lata temu i się tym stresowałam, ale potem autentycznie ona sama znikła i miałam zajebista skórę. Teraz się pojawiła ale liczę na to, że sama zniknie. Bałabym się teraz zaczynać z przeciwzmarszczkowymi. Może lepiej profilaktyka zmarszczek np. mleczko Kozie mleko???

Gość uy5 u5
no wlasnie tez troche sie obawiam jak narazie uzywam 2 razy dziennie kremu nivea nawilżającego;o moze nawilżanie pomoze

Gość jjdfghgh
po 25 roku zycia powinno sie uzywac i nie ma czego sie obawiac, np. sa przeciez kremy na pierwsze zmarszczki, lepiej zapobiegac niz leczyc, ja uzywam Biotherm Age Fitness2

Gość fdfdfdfdfdfsdsdsd
ja mam 27 i zadnych kremow nie mam zamiaru stosowac, bo wlasnie od chemii skora sie starzeje. za to: nie pale, nie pije w ogole alkoholu, planuje przejsc na surową diete

Gość kremow powinno sie uzywac
wrecz trzeba. Krem to nie tylko kosmetyk pielegnujacy, ale rowniez zabezpieczenie przed czynnikami zewnetrznymi, wiatrem, mrozem, a szczegolnie promieniami UV, dzialajacymi bardzo niekorzystnie na kazda skore, mloda czy tez dojrzala. Oslabienie produkcji kolagenu w skorze zaczyna sie ok 25 roku zycia, i mniej wiecej od tego czasu nalezy stosowac kremy nie tylko w celu zabezpieczenia skory, ale takrze stymulowac ja do dalszej produkcji kolagenu, jak rowniez uzupelniajac jego braki.

Gość fdfdfdfdfdfsdsdsd
tak mozdzek przeprany przez media, i co jeszcze trzeba robic bo tak każą???

Gość rtggrttrt
kremy to gówno,moja znajoma stosue olej z kiełków pszenicy od wielu lat i niema zmarszczek wcale ,kupuje tylko to:)zero chemii pelne eko i dziewczyny pisza prawde że moze ci dwie znikna ale potem 10 sie pojawi od tego syfu):)

nie kochana z moim mozgiem wszystko ok. Mam porownanie, moja siostra mlodsza o 3 lata nigdy nie stosowala kremow, twarz myje zwykla woda, ma bardzo duzo zmarszczek, nie tylko mimicznych. skore bardzo przesyszona, wiec moze z gory nie warto negowac zdania innych tylko dlatego, ze ma sie odmienne.

to pani wyzej, z tym sie zgodze, ze olej rowniez bardzo dobrze wplywa na cere. Ale powinno stosowac sie jakies zabezpieczenie na twarz.

Gość jddood
robisz w branży kosmetycznej,że tak kremy chwalisz?

pierwszych kremow przeciwzmarszczkowych uzywalam tuz po dwudziestce, pozniej przestalam. teraz mam 28 lat, nie mam zmarszczek a tylko delikatnie zarysowane linie. jesli chodzi o kremy to stosuje teraz takie do profilaktyki zmarszczek. nie stosuje jednak chemii a kosmetyki organiczne. zgodze sie z tym, ze naturalne olejek daja swietne efekty, zgodze sie rowniez, ze krem to po prostu ochrona, szczegolnie jak ma sie cere wrazliwa to dobrze jest stosowac jakis krem (ale dobry, a nie zadne chemiczne ziaje czy vichy)

tak, jestem kosmetyczka, wiec tym bardziej mam wglad i porownanie cer zabezpieczanych kosmetykami i tych kobiet ktore kosmetykow nie uzywaja, ale sama kremow uzywalam, zanim jeszcze zaczelam zajmowac sie kosmetyka zawodowo. I to nie jest tak, ze ja kogos na sile chce przekonac do uzywania kremow czy tez czegokolwiek. Ktos zadal pytanie, wiec odpowiedzialam w/g mojego zdania i moich przekonan. Jaeli ktos uwaza, ze mu to jest nie potrzebne,ok jego zdanie, mnie nic do tego.

Gość jrjrj64j
kosmetyczko ja gdzies czytalam ze po 25 roku zycia nalezy szczegolnie nawilzac cere i ze to jest dobre na te lekkie linie na czole

Gość a powiedzcie mi bo
Mi już blisko do 27 i też się zastanawiam. Chociaż ja mam jak na razie tylko słabo widoczne kurze łapki Najgorzej, że mam cerę od zawsze typowo tłustą. Więc trudno znaleźć odpowiedni krem. Z drugiej strony może też temu jeszcze zmarszczek nie widać.

tak to prawda, choc skore powinno sie nawilzac nie tylko po 25 roku zycia, wczesniej rowniez. Kazdy rodzaj cery : sucha, tlusta, czy mieszana potrzebuje nawilzenia. Najlepszym i najprostrzym sposobem nawilzenia jest poprostu wypijanie conajmniej 2 litrow wody, aby nawilzyc sie od srodka :). A kremy maja za zadanie bardziej zatrzymywanie tego nawizeniaa w naszej skorze i zabezpieczania jej przed wplywam czynnikow zewnetrznych.

Gość a powiedzcie mi bo
Kremow powinno a co sądzisz o moim przypadku? Używam na codzień kremu nawilżająco-matującego, bo nie znalazłam nic innego co odpowiadałoby mojej skórze. Z jednej strony już nie takiej młodej, a z drugiej tłustej?

no wlasnie cery bardziej tluste, sa problematyczne w mlodym wieku (tradzik mlodzienczy), ale maj to do siebie, ze w pozniejszym wieku, wykazuja mniejsze tendencje do pojawiania sie zmarszczek niz te suche. To zale jeszcze jak tlusta jest ta cera, czy bardziej w mieszana, czy bardziej w typowo tlusta. Poszukaj jakiejs serii kosmetykow normalizujacych, nie inwestuj od razu w kremy, lepiej skorzystacz porady kosmetyczki, ktora zoboczy Twoja buzke , poleci ci jakies kosmetyki, wczesniej koniecznie popros o bezplatne probki, takie kossultacje przynajmniej u mnie sa bezplatne.

olejek z wiesiolka dobrze nawilza od srodka, ale jest obrzydliwy :P mozna go wiec na skore stosowac, ladny efekt daje. czesto lepszy niz te niby super zajebiste kremy z wyzszej polki cenowej. ja mam cere mieszana i nie wyobrazam sobie nie uzywac kremu, bo policzki bez niego mam suche jak wior, zreszta strefe T tez potrafi mi sie wysuszyc mocno. do tlustej to tylko nawilzanie. zauwazylam, ze jak uzywam kremow bardziej bogatych w olejki albo olejkow, to strefa T mi sie mniej tlusci

a powiedzcie mi bo, na moje oko uzywasz dobrego kremu, bo i nawilasz i zapobiegasz wydzielaniu nadmiaru sebum. Do zmywania cery plecam plyn micelarny. Zamiast mleczka i toniku.

kafetoster tak zgadzam sie olej z wiesiolka lekarskiego jest swietnym nawilzeniem od srodka, rowniez dla osob majacych problem z pekajacymi pietami lub choujacymi na luszczyce :). W aptekach dostepny w kapsulkach, nie trzeba go przegryzac, wiec bezsmakowy ;). Ale tak jak napisalas rowniez do uzytku zewnetrznego.

Gość a powiedzcie mi bo
Moja jest właśnie typowo tłusta, nie mieszana. Ok dzięki, nie wiedziałam, że taka porada może być darmowa:)

Gość ghghgthh
glupie baby zaden krem nie dziala!! pic duzo wody i tym samym nawadniac skore

ja kremu nie uzywam nidgy matujacego, matuje juz przy pomocy makijazu, jakis puder teraz mam beznadziejny na talku ale jak wykoncze to sobie bambusowy sprawie

Gość a powiedzcie mi bo
Kafetoster, a jakie ma właściwości ten puder?

Gość prinzessin_de
Ja zaczelam w wieku 28 lat urzywac kremu na "pierwsze zmarszczki".

ghghgthh glupie baby zaden krem nie dziala!! pic duzo wody i tym samym nawadniac skore jesli tobie tylko nawilzanie wystarcza to gratuluje i zazdroszcze, ja mam jednak troche wiecej problemow ze skora :O🖐️ powiedzcie mi bo Kafetoster, a jakie ma właściwości ten puder? matuje skore, jest jeszcze wersja z jedwabiem i ona ma tez wygladzac. na biochemii urody jest

Gość a powiedzcie mi bo
Dobra, to pointeresuje się bliżej, dzięki:)