Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzinne i 2 becikowe!!!!

przekroczylo mi zeby pobierac rodzinne,czy moge zlozyc ponownie podanie np w sty

Polecane posty

styczniu,czy musze czekac do wrzesnia nastepnego roku

Gość no i co ci po tym
w styczniu byś musiała przedstawić te same zaświadczenia o dochodach co teraz

aha ale za 2011 rok tak? pytalam babki ale ona mwoila ze dopiero w sierpniu bede mogla zlozyc hmm,,,,

Gość a co w styczniu nie przekroczy
by ci dochody?? hę??

Gość jak się mam zachować?
To Cię socjalna okłamała. Bo mi też przekroczyło w tym roku, ale i tak będę dostawać, bo nie przekracza mi więcej niż 68zł. A ile Tobie przekroczyło? A zawsze możesz postarać się o ustalenie dochodu jako utracony-jeśli np Ty albo mąż straciliście pracę np. w tym roku.

no walsnie mnie nie liczylabo ja nie pracuje to tylko dochody meza i przekroczylo po 8zl na osobe :( i jak zapytalam czy moge zlozyc w styczniu zeby dochody byly z tego roku a nie z 2010 to nie bedzie mi przekraczac bo maz malow tym eoku zarabial to powiedziala ze do wrzenia 2012r beda brali dochody z 2010r czyli nie moge zlozyc

Gość pracownik świadczeń
i bardzo dobrze ci powiedzieli...jeżeli mąż traci prace przedkładasz świadectwo pracy męża i piszesz o wyłączenie dochodów...jeżeli natomiast mąż zarabia tylko mniej to musisz poczekać do zakończenia bieżącego okresu zasiłkowego który trwa do końca października..ale wnioski składa sie od sierpnia..nawet jak przekroczy ci 1 grosz to i tam nie masz prawa do świadczeń- pozdrawiam pracownik świadczeń rodzinnych :)

Gość pracownik świadczeń
w styczniu bys składała zaświadczenie jeszcze za 2010 ponieważ będzie trwa okres zasiłkowy który zaczyna się 01.11.2011 a kończy 31.października 2012 nie możesz wyprzedzić okresu zasiłkowego

Gość ojej zagubiona
hej a np jak u mnie w 2010 roku nie bylo dochodu bo oboje na bezrobotnym ale za to w tym roku mezowi przekracza to moge skladac ?? nie daje sie aktualnego zarobku ??

Gość pracownik świadczeń
aha nie ma czegoś takiego jak 2 becikowe!! becikowe jest tylko jedno i nie ma kryterium dochodowego- czyli należy sie bez względu na zarobki, drugi 1000 zł to dodatek do zasiłku rodzinnego z tyt. urodzenia dziecka który należy się tylko wtedy kiedy osoba jest uprawniona do ZR. Jak macie jeszcze jakies pytania chętnie pomoge

Gość ojej zagubiona
pracowniku swiadczen to odpowiedz na moje pytanie czy jak w 2010 r nie mielismy dochodu a teraz od 3 m mamy taki ze przekracza nam te 504zl na osobe to moge skladac o rodzinne??

Gość jak się mam zachować?
pracownik świadczeń... coś Ci się chyba pomyliło. Mi przekracza i jakoś dostanę normalnie zasiłek. Wyraźnie mi pracownik socjalny powiedział, że raz na dwa okresy zasiłkowe może mi przekroczyć i nie muszę się tłumaczyć, ani nic przynosić. Do kwoty 68zł może przekraczać na osobę. Więc jeśli Wam przekracza po 8zł to spokojnie należy Ci się zasiłek na ten okres zasiłkowy!!!

Gość pracownik świadczeń
ojej zagubiona tak..ale jest jedno ale, twój mąż uzyskał zatrudnienie więc macie dochód uzyskany, Będziesz musiała przedstawić zaświadczenie męża ile zarobił netto w pierwszym pełnym miesiącu pracy wystawia to jego księgowa..czyli wasze dochody razem czyli 0 zł z zaświadczeń + do waszego miesięcznego dochodu nowy dochód mężą...nie wiem czy dobrze tłumacze. Jeżeli tego nie przedstawisz, a za rok na zaświadczeniu będą już wykazane nowe zarobki męża będzie trzeba zwracać nienależnie pobrane świadczenia..policz dokładnie może sie załapiecie, A jeżeli mąż miał zasiłek niech zaniesie decyzję że już go nie pobiera

Gość ojej zagubiona
powiem tak teraz pobieram swiadczenia i przedstawialm takie zaswiadczenie o pierwszym przepracowanym pelnym miesiacu ale jeszcze wtedy nam to nie przekroczylo teraz maz dostal nowa umowe i juz ma wieksza stawke i nie wiem czy teraz skladac o rodzinne ale przeciez dochud w 2010 nam nie przekraczal bo raczej nie bylo a dopiero na 2011 powinnam nie skladac

Gość ojej zagubiona
dochód *

Gość pracownik świadczeń
jak się mam zachować? Oczywiście zgadzam się. Ale to jest tak: jeżeli w poprzednim okresie zasiłkowym nie było przekroczenia dochodu to kryterium dochodowe wynosi 572..Jeżeli ktoś składa pierwszy raz to obowiązuje go 504 na osobę

Gość pracownik świadczeń
ojej zagubiona ale jak wam wychodzi z zaświadczeń za 2010?? jest tam już uwzględniona nowa praca męża?? jeżeli tak-składaj

Gość ojej zagubiona
nie maz narejestrowany pracowal chyba od czerwca i wlasnie w lipcu czy sierpniu dalam takie zaswiadczenie a teraz na umowie ma 2000zl brutto na 3 osoby

Gość jednorazowo
mozesz dostawac warunkowo- pomimo ze ci przekroczyło!!!!

Gość pracownik świadczeń
pod warunkiem że w poprzednim okresie zasiłkowym nie przekraczaliście to teraz policzą wam 572 a nie 504. Ja mówie żeby zawsze składać. A nóż bedziecie sie łapać na styk. Wiecie nam tez tak trudno wszystko na miejscu wyliczyć wszystko liczy program. Najwyżej dostaniesz odmowe

Gość w takim razie jeszcze
ja zapytam. z męzem przekroczylismy rowniez polap 504zl na osobe o30zlmies z tym ze maz pracowal na umowe zlecenie. czy ona sie wlicza po jej wygasnieciu w polowie roku czy mozna wliczyc w dochod utracony bo w tedy sie lapiemy bo to az 3tys byly??

Gość pracownik świadczeń
świadectwo pracy czyli ta umowa zlecenie, pit 11 i wniosek o wyłączenie