Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze i co teraz

wynajecie pokoju-jakbyscie to rozegrali

Polecane posty

Gość kurcze i co teraz

Witam! jutro mija miesiac od kiedy wynajmuje pokoj, za pokoj zaplacilam miesiac z gory, z babka co wynajmuje pokoj nie podpisywalam umowy, nie wplacalam tez kaucji, ale wiem, ze jutro przyjdzie po kase za kolejny miesiac, tylko, ze ja sie dzisiaj dowiedzialam, ze zalatwiono mi prace w moim rodzinnym miescie i najlepiej by bylo, zebym do konca tego tygodnia sie, a z ta babka co wynajmuje pokoj to slownie sie umawialam, ze daje miesiac wypowiedzenia i teraz to bedzie troche brzydko, ze powiem jej, ze chce do konca ygodnia sie wyprowadzic, ze zostawiam ja na lodzie nieprawdaz?i ona w tej sytuacji nie moze ode mnie wymagac, zebym placila jej za kolejny miesiac z gory co nie?pozdr

Gość a co!
no troche niefajnie, ale tak czasem bywa.

Gość ssssssssssss
Jak jest jednomiesięczny okres wypowiedzenia, to je składasz i miesiąc leci, a ty za niego po prostu płacisz. Nie oznacza to, ze nie możesz się wyprowadzić wcześniej, ale zapłacone ma być :)

sa rozne sytacje , no nie ladnie ...Zaplac jej za ten tydzien, wiec i tam tu nie ma juz roznicy , bo albo cie wyrzuci z domu albo normalnie pomieszkasz do konca tygodnia i wyjedziesz. Ja bym powiedziala na ostatnia chwile ze niestety ale dzis sie wyprowadzam. chyba ze chcesz ryzykowac , ze cie wyrzuci .

Gość na swoje trzeba
wytlumacz ze dzis sie dowiedzialas itp i przepros, ale absolutnie nie plac za kolejny m-c

Gość ehee
zzapłac jejjedną trzecią i poprostu sobie pojedź

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
przyznaj się że jest to praca załatwiona przez kogoś

MASZ DWIE OBCJE . powiedziec teraz, ale musisz sie liczyc z tym ze moze cie wyrzucic nie mowic wcale zaplacic za tydzien i sie wyprowadzic ostatniego dnia i zadzwonic powiedziec ze wyszla taka sytacja ja bnym absolutnie nie placila za to wypowiedzenie

Gość kurcze i co teraz
no tak ale to jest wypowiedzenie na slowo, nie podpisywalam z nia zadnej umowy...

Gość ssssssssssss
Co za dziady z was, zobowiązał się to niech płaci, trochę uczciwości :o

Gość jiojioj
Babka wynajmuje ci pokoj nielegalnie, wiec nic nie musisz, mozesz sie wyprowadzic chocby dzisiaj i nie placic za kolejny miesiac. Czasami zdarzaja sie takie sytuacje i nic na to nie poradzisz. Powiedz jej od razu, ze sie wyprowadzasz, ona bez problemu znajdzie nowa losobe.

Gość jiojioj
aha, gdyby byla odwrotna sytuacja, to uwierz mi, babka nie mialaby skrupolow, aby cie wyrzucic. Skoro nie odprowadza od wynajmuj podatku, to sama uczciwa nie jest.

Gość a ja uważam że umowa była
nie na piśmie, ale była. To, że babka nie odprowadza podatków to insza inszość i osobna sprawa (możesz na nią donieść), jednak jeśli nie wywiążesz się z umowy to ona może Cię niezależnie od tego skarżyć. Najlepiej powiedz jej jaka jest sytuacja i może dogadacie się - np. zapłacisz jej za pół miesiąca, pomożesz wyszukać nowego lokatora czy coś tam.

Gość kurcze i co teraz
no tak zrobie, a po co mi tarot do tego?:D

Gość ja86sia
jesteś nieuczciwa. a gdyby babka do Ciebie przyszła i powiedziała, że w ciągu tygodnia masz się wynieść bo ona chce kogoś innego na to miejsce? nie chciałabyś wtedy mieć miesiąca wypowiedzenia? przecież ona chce wcześniej wiedzieć żeby sobie kogoś znaleźć... powinnaś jej zapłacić za miesiąc i powiedzieć, że to już ostatni miesiąc bo wniknęła taka i taka sytuacja... trochę uczciwości...

Gość kurcze i co teraz
no tak, normalnie bym tak zrobila tak jak mowisz, ale postaw sie w mojej sytuacji gdyby ktos Ci zalatwil prace, ktora masz zaczac od poniedzialku to zrezygnowalabys ze wzgledu na wynajmowane mieszkanie?