Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lu lu

brak pracy a drugie dziecko

Polecane posty

Gość lu lu

siedze w domu, młody ma 1,5 roku i postanowiłam z nim zostać dopóki nie pójdzie do przedszkola. chciałam wrócić do pracy ale po odliczeniu opiekunki i dojazdów nic by mi nie zostało. no i chodzi o to że chciałabym bardzo drugie dziecko. plan pierwszy iść do pracy chociaż nic by nie zostało ale popracować kilka msc żeby mieć chociaż później ten macierzyński czy opcja druga od razu zdecydować się na drugie ale potem pewnie jeszcze będzie gorzej z pracą i nici z macierzyńskiego. co myślicie? bo ja już sama nie wiem co zrobić. zdecydowałybyście się na drugie dziecko nie mając pracy?

Gość jylfl
ja znalazłabym byle jaka pracę zeby popracować a potem l4 i macierzyński

Gość no tak tylko że tutaj nei wcho
dzi w grę tylko samo znalezienie pracy na jakiś czas przecież w tej sytuacji trzeba oddać dziecko opiekunce albo do jakiegoś klubu malucha, potem kwestia czy tak od razu uda się zajść w ciążę to nie jest takie hop - siup i wystarczy znaleźć pracę warto się zastanowić czy lepiej zajść w tę ciążę i oddać już dwójkę do przedszkola i żłobka czy robić dziecku rewolucję w życiu na krótki czas

Gość lu lu
no właśnie mały by musiał zostać pod opieką obcej osoby a do tej pory był cały czas ze mną - do roku czasu przewlekle chorował ale ja tu nie o tym, oczywiście później jak bym miała l4 byłby znowu ze mną ale ta zmiana i tak potrwała by kilka msc. no a jak by było drugie to żłobek nie wchodzi w gre, byłby ze mną do 3 roku życia i byłabym bez pracy jakieś 5-6 lat

Gość lu lu
naprawdę nie wiem co byłoby lepsze w tej sytuacji

a ile masz lat?

Gość lu lu
23- wiem że bardzo mało ale nie oceniajcie mnie pod tym kontem, zaczełam w tym roku zaoczną magisterkę, przed pierwszym dzieckiem pracowałam, wiem że mam jeszcze czas ale chciałabym małą różnicę wieku między dziećmi

kobieto, w tej sytuacji w życiu nie szukałabym kolejnej pracy, a zachodziłabym w kolejną ciążę odchowasz dzieciaki i wrócisz do pracy

Gość ewewqe
przez to wszystko potemkobiet nigdzie nie chca zatrudniac... Kilka miesięcy chce popracowac, zeby isc na macierzeński... współczuje waszym pracodawcom... kurwa...