Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PLACZ PRZY PIERSI :(((

placz przy cycku co jesr grane czy zawinila butelka :( dziecko 4tygodnie

Polecane posty

Gość PLACZ PRZY PIERSI :(((

ma 4tyg na poczatku mialam malo mleka teraz jest juz troszke wiecej,ale problem w tym ze corka placze i sie denerwuje jak je z piersi,zawinila butelka dodam ze dokarmiam ja

sprobuj odciagnac pierwsze mleczko z cycusia bo w nim jest duzo laktozy i moze dzieciatka bolec brzuszek...

Gość korkordyyyyyleeek
mój synek też strasznie płakał kiedy dawałam mu pierś, w ogóle nie chciał złapać sutka. mama i ciotki kazały wziąć go głodem, tzn. jeśli przez cały tydzień będzie głodny a jednocześnie nadal bedzie wył przy piesi to w końcu nie wytrzyma i złapie pierś. Kazałam im się puknąć w głowę, bo dziecka głodzić nie będę. Zaczęłam odciągać pokarm do butelki i z niej dziecko jadło bez problemu. Zostałam sponiewierana ze nie karmię piersią, ale dla mnie było ważniejsze że dziecko się najada i nie ma stresu przy karmieniu.

Gość hmm hmm
Moja polozna mowila, ze jak dziecko placze przy piersi tzn ze ma kolki ;)

Gość tez jestem chrzestna
moze dziecko wyczulo,ze z butli lepiej leci i juz nie chce twojej piersi.tak czesto bywa dlatego nigdy nie nalezy podawac butelki(jesli sie chce karmic tylko piersia)tylko walczyc o laktacje,ktora szybko sie rozkreca

Gość an2anet
moja płacze przy cycu i przy butli wiec chociaz mas dobrze ze sie nie stresujesz bo u mnie to cyrk

No kochana... teraz to już sobie załatwiłaś :) Dzidzia pewnie kochana - gratuluje :) Ja mam córeczke, ktora dziś skonczyła 6 miesięcy, a raczej wczoraj, bo u Ciebie juz po północy u mnie jeszcze przed :D Ale naginając na temat... dziecko rodzi się już z pewnym temperamentem, charakterkiem :) jedne wolą bliskość mamusi, a drugie wygode. Twoja chyba na wygode poleciała, bo wiadomo... z cycusia nie lesi jak z butelki :) dzidzia musi się napracować by mleczka pojeść. Z butelki leci szybciej i nie trzeba tak mocno ssać, więc dziecku się cycuś już nie spodobał, nie jest wygodny a dziecko woli wygode i mniej pracy :) Przytrzymaj ją przy cycku, trzymaj trzymaj, jak porządnie zgłodnieje to pociągnie, innego wyjścia mieć nie będzie. Chyba, że nie leci nic i Mała ssa a nic nie leci i głodna drze gumke :) Ja moją jak i jedna tak i drugą po 3 tygodniach odrzuciłam od piersi. Za duzo wyjść miałam a jednak z cycem na wierzchu latać po mieście to nie jest przyjemna sprawa, a rozwijaja sie dobrze, jak i starsza tak i mlodsza na szczescie dzieki Bogu nie choruje więc może lepiej dziecku ułatwić bo przykro patrzeć jak dzidzia płacze... :( a z drugiej strony dziecko trzeba wychowywac juz od pierwszych godzin zycia, bo uczy się prędko :)