Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyyyyyyyy proszęę

WIELKI PROBLEM Z TABLETKAMI ANTY POMÓŻCIE

Polecane posty

kurczę przez przypadek wzięłam dwie tabletki anty azalia. kurcze nie wiem jak ja to zrobiłam zawsze biorę o 20 wzięłam normalnie tabletkę na dany dzień, i jakoś wypadło mi to z głowy, potem poprosiłam męża żeby sprawdził czy na pewno wzięłam a on powiedział że nie i podał mi drugą, wzięłam potem sama sprawdziłam i okazało się, że podał mi z przyszłej niedzieli. wiem głupia jestem ale nie wiem czy teraz jestem bezpieczne?

jesteś .... spokojnie:] skończ opakowanie normalnie i zrób normalną przerwę. mi też się to kilka razy zdarzyło i wszystko było ok. a poł roku po odstawieniu - dzidzia w drodze:]]]

dzięki uspokoiłaś mnie trochę:) gratuluję maleństwa. ja już jedno mam i na razie drugiego nie planujemy.

Gość No wszystko powinno być ok
ale musisz wziąć jeszcze tabletkę w ostatni dzień, czyli jedną tabletkę z nowego opakowania. Ja miałam takie dodatkowe opakowanie "na wszelki wypadek", gdybym chciała opóźnic miesiączkę i jak potrzebowałam to brałam z niego parę tabletek i odkładałam głęboko do szafki, zeby się nie pomylić.

w każdej tabletce jest ten sam skład? na pewno? niby o ty wiem ale lepiej zapytam:)

Tak, tabletki, przy których robi się 7 dniowa przerwę, mają ten sam skład. Jedynie tabletki nowej generacji np Yaz, których jest 28 w op i bierze sie je bez przerwy, maja parę "tic-taków"- bierze się je tylko, zeby się nie mylić, kiedy zacząć nowe opakowanie.

kurde no ja biorę azalie dla matek karmiących i właśnie nie robi się tej przerwy........

Gość co to jest tic-tac?
tic tak?

pomoże ktoś?

To są tabletki bez hormonów, po prostu takie drażetki, które uzupełniają przerwę (ja je bazywam tic-tac, bo takie samo mają działanie;) ). Jak nie robisz przerwy to ok, bierz dalej jak zawsze następne opakowanie, nic się nie stanie i jesteś zabezpieczona.

dzięki . może jeszcze ktoś się wypowie?

Gość chcąca pomóc
wydaję mi sie że nie masz się czym martwić. Bierz dalej normalnie . w tych tabl. nie ma tak zwanych tic taków, to sa dla karmiacych. I wszystkie 28 w opakowaniu są takie same.