Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żłobkowa

Czy jest szansa na żłobek???

Polecane posty

Gość żłobkowa

hej moj synek ma 14 miesięcy , jesteśmy z krakowa myslicie że jest szansa na dostanie sie żłobka?? mieszkamy w krakowie, jak to wyglądało u was? ile czekałyscie na przyjecie? oczywiscie nie chodzi tu o prywatny żłobek.. dzieki za odpowiedzi;)

Gość no ale skąd to pytanie właśnie
teraz?

wiekiem sie kwalifikuje, natomiast czy sa miejsca -o to musisz zapytać w żłobku, bo my tego nie wiemy!Powodzenia!

Gość chyba pozno
Oj, cos pozno sie zapisujesz. Najlepiej podejdz do zlobka i wpisz sie na liste rezerwowa. Miej na uwadze, ze moze nie dostac albo dostac za rok.

Gość żłobkowa
wiem , nie bedzie tragedi jak sie nie dostane , domyslam sie ze moze byc za puzno:) chyba go do przedszkola zapisze ;)

Gość Wice wersacze
moje dziecko urodzone w październiku (teraz ma 2l), już drugi rok z rzędu jest na liście rezerwowej, z tego względu że po 1. w pierwszej kolejności przyjmują u nas dzieci które z dniem 1 września (czyli dniem otwarcia żłobka) skończyły rok, więc mój się nie łapie. Po 2. pierwszeństwo mają samotne matki, a ja mam męża :O to są kryteria w mojej 8tys. miejscowości, woj.dolnośląskie. Chory kraj, w którym państwo stawia nacisk na rodzinę i przyrost naturalny, ale woli budować orliki niż żłobki/przedszkola :O więc szanse są zawsze, pytanie tylko jakie?

jeśli nie prowo, to ja poprosze wykaz przedszkoli, które przyjmują dzieci od 14 miesiąca życia????????????

Gość Wice wersacze
najpierw skończony rok, a potem się przekłada na skończenie 2l. i takie tam. U nas składało się podanie w marcu, a w kwietniu zbierała się komisja i kwalifikowała do żłobka na wrzesień. Więc za późno się obudziłaś.

Gość toranaga o co ci chodzi
???

Gość no ale skąd to pytanie właśnie
nabór do żłobków i przedszkoli zawsze jest w okolicach marca/kwietnia (zależy o miasta) więc wiadomo, że na ten rok nie ma szans stąd moje zdziwienie o to pytanie właśnie teraz

ja nie wiem o co chodzi autorce, dziecko ma 14 miesięcy, a nie napisała kiedy chce zapisać do przedszkola, więc moje zdenerwowanie bierze się z tego, że chcę doradzic ale nie umiem, bo tak napisała a nie inaczej!!!!!!!!

Gość żłobkowa
toranga puknij sie chodzilo mi o to ze do przedszkola bo jak do zlobka trzeba dziecko z takim wyprzedzeniem czasowym to do przedszkola zeby sie dostal majac 3 latka to juz musze go zapisac na liste.. boze Ci ludzie wogóle nic nie kumaja i nie mysla , wszystko trzeba pisac krok po kroku...

nie wszedzie zlobki maja nabor raz w roku, u nas wpisujesz kiedy chcesz i przyjmuja tak smao jaks ie zwolni miejsce niekoniecznie od wrzesnia, ja czekalam 1rok i 7mcy

Gość żłobkowa
dobra juz wiem ze sie nie dostane dzieki, wlasnie chodzilo mi oto kiedy sa nabory , juz wszystko wiem , dzieki i papa:)

Gość żłobkowa
bylam poprsotu ciekawa ale tak bardzo mi na tym zlobku nie zalezy , moge z nim siedziec wdomu poprostu bylam ciekawa jak to wyglada:) dzieki:)

Gość rymcymcyka
Jak będziesz miała znajomości to miejsce się znajdzie. wiem co piszę bo sama niestety tak zrobiłam i moje dziecko jest w żłobku od 8 mc życia. mieszkam w małej mieścinie, w której jest tylko jeden żłobek i dostanie się do niego graniczy z cudem. Więc mam dziecko w żłobku i co?.........ciągle choruje. Matki przyprowadzają swoje chore dzieciaki a panie nie reagują. Dzisiaj moje dziecko było pierwszy dzień po chorobie i odebrałam je z odparzonym tyłkiem. Jak zachorowało to przez cały dzień leżało, kwiląc w żłobie (38,5 gorąi panie nie raczyła zadzwonić. Odebrałam je spłakane, umęczone i ledwo zywe. Szlak mnie trafia ale ta placówka ma monopol więc co mam zrobić?

Gość żłobkowa
kurcze chyba bym wiecej nie dala dziecka do takiego zlobka:( jakbym takie dziecko odebrala:( co to za baby tam pracuja?;/

Gość rymcymcyka
ale ja nie mam wyboru.....przykro mi i żal mi mojego dziecka jednak...mam kredyt mieszkaniowy ( kupiłam mieszkanie żeby moje dziecko nie musiało tak zap...ć jak ja z mężem)

Gość teraz kupiłaś mieszkanie
swojemu maleńkiemu dziecku>??????

Gość Lady Zgagaa13
kupila sobie teraz zeby na przyszlosc przepisac je dziecku jak dorosnie. nie ma mozliwosci by takie malenstwo zostalo wlascielem wiec nie zadawaj glupiutkich pytac, to podsawowa wiedza :)

Gość to ty lepiej bez sensu sie nie
tłumacz, bo mnóstwo ludzi kupuje mieszkania na kredyt i co ma piernik do wiatraka?:O

Gość Lady Zgagaa13
poza tym mozecie mi powiedziec co to za glupota ze im wczesniej sie dziecko zapisze tym wieksze szanse ze sie dostanie? jak to sie ma? przeciez sa inne kryteria niz data zgloszenia dziecka... śmiac mi sie chce jak dziewczyny bedac w ciazy zapisuja gdzies dziecko, a pozniej nie pracuja i co im to da ze dziecko bylo pierwsze na dany rocznik zapisane jak matka siedzi w domu wiec i tak sie nie dostanie hmmm? mozecie wyjasnic?

nie wszyscy plaszcza tylki w domu, sa osoby co po macierzynskim wracaja do pracy :P a jednym z istotnych kryteriow jest to kiedy zapisze sie dziecko na liste, w przypadku 300 oczekujacych to ma duze znaczenie :) ja zapisalam kolo 10tc i dzieki temu dziecko jzu jest w zlobku a tak czekalabym rok dluzej :D