Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalaika42

Nie pigulki , cos innego tez skutecznego 99,9% ?

Polecane posty

Gość lalaika42

Biore juz tabletki antykoncepcyjne 8 lat, harmonet, czuje sie swietnie, oprocz 2 dniowych bolow glowy przed i w trakcie miesiaczki. Problem jest ze mam za wysoki cholesterol i podobno przyczyna moga byc rowniez tabletki antykoncepcyjne.. Chcialabym zastapic harmonet czyms innym , ale nie wiem czym.. O plastrach evra czytalam niezby dobre opinie, ze nawet moga zawal spowodowac.. Ostatnio malo czytalam o antykoncepcji, moze sa jakies nowosci ktorych nie znam?

Gość a Twoj ginekolog
niczego nie chce doradzic? Jesli tylko zapisuje piguly, a nawet wywiadu dobrze nie zrobil, to zle o nim swiadczy. Ten powtarzajacy sie bol glowy to alarmujacy sygnal. Nie powinno go byc. Sprawdz w ulotce dolaczonej do pigul... Podobno wiele skutkow ubocznych zwiazanych z hormonami (zakrzepica, ryzyko udaru itp.) omijaja spirale hormonalne, bo hormony dostarczane bezposrednio do macicy omijaja zoladek i watrobe i w ten sposob zamiast dzialac na caly organizm, sa tylko tam, gdzie powinny. Ale to jednak zawsze spirala, noe wiem czy nie dziala, jak te zwykle, rowniez mechanicznie, a to niewskazany sposob dla kobiet, ktore jeszcze nie rodzily, a maja to w planie. Musialabys sama sprawdzic, zapytac. Tu nawet widzialam topiki o tej spirali. Drugim srodkiem jest krazek dopochwowy, tez hormonalny. Podobno sam uklada sie w pochwie i sie go nie czuje, wystarczy wsunac jak tampon...na 21 dni do pochwy, potwm bodaj tydzien przerwy, jak przy pigulkach i znow nowy krazek. Tu tez widzialam, ze dziewczyny o nim pisaly. Ale skutki uboczne ma podobne jak doustne hormony.

Gość ewuśka777
Wiem, że teraz są takie komputerki cyklu np Cyclotest czy inne i one też są bardzo skuteczne a jest to metoda naturalna, więc nie będziesz mieć skutków ubocznych.

No ja właśnie mam ten cyclotest, ale używam go jako pomoc przy staraniach o dziecko. Stosuję go krótko, ale mogę serdecznie polecić :)