Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama przedszkolaczki

Zakladacie przedszkolakom czapki?

Polecane posty

Hej mamuśki. Czy zakładacie swoim dzieciom w wieku przedszkolnym czapki na główkę jak idą do przedszkola? Wiadomo, ze nie zimowe, ale takie cienkie jesienne czapki? Czy chodzą jeszcze z gołymi głowami?

Gość Agula:)
Moja córka w styczniu skończy 7 lat. Z rana jak idziemy do przedszkola to ubieram jej tylko opaske bawełnianą na uszka, a popołudniu wraca zazwyczaj bez niej.

ja też miałam taką rozkminę. Ale zakładam. Niby nie chciałam na początku-bo było ciepło-nie jestem typem mamusi przegrzewającej dziecko. Ale zakładam, przełamałam się, bo dzieci obowiązkowo wychodzą na dwór, a pogoda w ciągu dnia się zmienia, więc to dla bezpieczeństwa. Teraz juz nie ma szans na wyjście bez czapki, więc wątpliwości już nie powinnaś mieć. Jest cholernie zimno :-(

Gość wkurzona na psa
tak, taką jesienną od jakiś 4-5 dni

Moją córkę do przedszkola odwozi babcia po drodze do pracy i dziś mi się zebrało ze nie założyłam małej czapki. Założyłam jej grubą wełnianą opaskę, ale to widać było za mało bo za brak czapki matka prawie się na mnie obraziła. No i zastanawiam się czy na prawdę ma rację? Opaska nie wystarczy? 5 latce? Taka typowo jesienna gruba, szeroka?

Gość Agula :) a dlaczego
Twoje dziecko chodzi do przedszkola a nie szkoły ? :P

upsa

Gość 0908ja
Zakładam czapkę albo beretkę.Rano jest zimno jak diabli, aż się z domu nie chce wyłazić Moje dziecko to typowy zmarzluch.Jak wracamy z przedszkola to jest już w miarę ciepło i nawet jak chcę ściągnąć jej czapkę to mi nie pozwala.Twierdzi że jej zimno :p więc nie będę na siłę ją rozbierać

Gość brak zrozumienia
a nie umiecie czytać??? jej córka skończy w styczniu 7 lat ....- czyli w tym roku ma 6 i chodzi do przedszkola (tak jak zerówka)