Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adzia7919

mama wraca do pracy

Polecane posty

wracam do pracy za 2 miesiące, kończy mi się urlop macierzyński ale idę jeszcze na urlop wypoczynkowy. Martwi mnie jedna rzecz...karmienie piersią. Mam dużo pokarmu tak że w nocy mi jeszcze kpie i czasmi cały ręcznik jest mokry rano (bo jak karmie jedną piersią z drugiej wylatuje mi dużo pokarmu) . Boję sie powrotu do pracy mała przy cycku praktycznie całą noc ćumka sobie i w ten sposób się uspokaja a ja niewyspania wiadomo w pracy trzeba normalnie funkcjonować.ALE też boję sie przechodzic na modyfikowane mleko. Może któras z was tak miała. Przeszłyscie na pokarm sztuczny jak wracałyście do pracy?Wasze maleństwa łatwiej przesypiały póżniej noc? A jak z zaparciami??

nie wiem czy wiesz ale w pracy przysługują ci dwie półgodzinne przerwy na karmienie. jest to dobre rozwiązanie jeżeli mieszkasz blisko miejsca pracy lub ktoś mógłby ci przywozić małą

Gość a MUSISZ wracac do tej pracy?
nie szkoda ci malenstwa? gdzie ono bedzie w tym czasie?

z babcia jedną albo drugą. No niestety muszę z jednej pensji to my nie wyżyjemy. Mamy jeszcze jedno dziecko 9 letnie. Teraz ledwo ledwo zamykamy budżet.....

Gość mam dokładnie ten sam
problem. Na dodatek moja mała zupełnie nie akceptuje butelki (wypróbowałam kilka rodzajów) . Nie wypije z niej ani mleka modyfikowanego ani mojego ściągniętego. Ale staram nie martwić sie na zapas, dwa i pól miesiąca to mnóstwo czasu dla takiego malucha, mam nadzieję, że załapie pokarmy stałe i karmienie łyżeczką. Czyli jak będę w pracy - jabłuszko, marchewka czy kaszka dawana łyżeczką. Liczę an sukces, bo teraz łyżeczką podajemy herbatkę, czasem leki czy mleko i idzie gładko.

coz zawsze wybiera najlepisze rozwiazanie, ....jesli wracasz do pracy zeby nie stracic pokarmu odciągaj ile sie da i na ile czas ci pozwoli po pracy, podawaj go dziecku a w nocy karm piersią, wiadomo ze to duze wyrzeczenie powodujeace niewyspanie matki, ale po pewnym czasie organizm sam ci sie przestawi na ten szybszy rytm ze karmisz w nocy a rano trzeba niestety wstac. spróbuj tego rozwiazania nic nie tracisz, co do mleka modyfikowanego, jesli ten sposob o ktorym pisałam zaskoczy nie podawaj - o ile dziecko bedzie sie najadało, dzieci maja silny odruch ssania i pomimo ze mała karmiłam przez tylko tydzień piersią ( nawet nie zanwałabym tego karmieniem- poprostu próbowałam przystosowac swoje brodawki zeby mi mała je wyciagneła) karmiłam na zmiane z butelką to potem po miesiacu spróbowałam podac jej pies i bez problemu chciała ssac mimo ze karmiłam butelką.

powiem ci tak. jeśli chcesz karmić swoim mlekiem to wszystko da się zorganizować, możesz odciągać pokarm i zostawiać go w domu a rano i wieczorami normalnie karmić z piersi. ale możesz też zacząć karmić modyfikowanym i wtedy najlepiej przyzwyczajać dziecko do butelki już wcześniej jeszcze jak będziesz w domu no i wcześniej wypróbować mleko żeby nie było później rewolucji. wybierz opcję która by ci najbardziej odpowiadała. ja na szczęście mogę i chcę być z dzieckiem w domu ale po koleżankach widzę że i jeden i drugi sposób może się sprawdzać

Gość brak zrozumienia
nierozumiem - skoro masz tyle pokarmu to dlaczego sobie nie odciągasz?? na allegro mozesz kupić pojemniczki do mrożenia pokarmu