Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hariku

to okres czy ciąża?

Polecane posty

Gość hariku

Witam. Sprawa jest taka, kochałam się z moim facetem dokładnie w dzień owulacji bez zabezpieczenia i bez wytrysku w środku. Teraz w niedziele miałam mieć okres ale jeszcze nie przyszedł. Co prawda od kilku dni pobolewa mnie brzuch jak zawsze przed okresem ale słyszałam, że często po zapłodnieniu można odczuwać podobne objawy jak przed @. Dodatkowo śluz mam biały i gęsty. Jakieś kobiety mogą się wypowiedzieć? :)

Gość zmartwionamonika
tu masz wiarygodny i sprawdzony test ciążowy zrób i powiedz na forum co wyszło, bo wszyscy sie niecierpliwimy

Gość buahahahahaaa
ale sciema z tym test hahahahaahha jak mozna w takie cos wierzyc ja jestem w ciazy wczoraj sie dowedzialam i pokazalo mi ze nie jestes:P HAHAHA

Gość buahahahahaaa
harikua czemu nie zrobisz testu ak ciezko??? a moze my to mamy zrobic za ciebie:O

Gość hariku
Ostatni cykl miał 26 dni, rzadziej zdarzają się takie po 30 dni. Zwykle jest to 27-29 dni. Zwykle brzuch boli mnie już nawet tydzień przed i trochę mocniej niż teraz. Jestem juz umówiona do ginekologa tylko ciekawi mnie jak to było z kobietami w ciąży czy faktycznie miały na początku objawy jak na okres

Gość hariku
buhaha- nie musisz od razu tak ironicznie pisać, napisałam że idę do gina, wole to niż robić testy. karolina- właśnie chodzi o to że się nie stresuję, nawet nie myślałam o @ dopiero w poniedziałek przypomniałam sobie że powinien przyjść :P

Gość hariku
up czy ktoś ma jeszcze jakieś zdanie? okresu dalej nie ma :P

możesz być w ciąży, to oczywiste, że jest szansa, ale możesz też nie być i to zwykłe opóźnienie, zrób sobie test i będzie wiadomo

jesli zaszłaś w ciążę podczas ostatniej owulacji to ginekolog nic tam jeszcze nie zobaczy, około 6 tygodnia dopiero widać ciążę na usg, więc tak czy siak się skonczy na teście, byc moze zrobi Ci z krwi jak juz bedziesz u niego

Gość hariku
No właśnie mam nadzieję na badanie krwi, z tego co wiem jest jeszcze wiarygodniejsze niż testy. Nie wiem czemu jakoś wolę żeby ginekolog mi powiedział co i jak niż robić testy więc jeszcze kilka dni sobie poczekam. Miałam tylko nadzieje że wypowiedza się tu kobiety po ciąży, czy miały objawy podobe do okresu, typu ból brzucha i piersi, białe upławy czy to tylko takie gadanie

Gość ania franiaaaaa
to dupa

ja mam własnie koleżankę w ciąży i pamiętam jak mówiła, że okres jej się spóźnia, ale chyba zaraz nadejdzie bo ma takie objawy jakby miał być, także wygląda na to, że tak jest, ból brzucha opisywała też jako "okresowy" ale delikatniejszy i jakby wyżej a test ciążowy z krwi możesz zrobić na własną rękę, w każdej przychodni, bo na tak wczesnym etapie (jeśli to ciaża) to wizyta u gina i tak nic nie da, co on Ci moze powiedzieć? seks bez zabezpieczenia w dni płodne - tylko potwierdzi możliwość ciąży i każe zrobić test jeśli okres sie nie pojawi w ciągu paru dni, tyle

Gość hariku
"Nie zostało dowiedzione, że preejakulat może zawierać plemniki, co umożliwiłoby zapłodnienie nawet, jeśli nie doszłoby do wytrysku. W badaniach klinicznych na małych grupach pacjentów (w których brało udział od kilku do kilkunastu osób) z prawidłową ilością plemników w ejakulacie stwierdzono, że preejakulat w ogóle nie zawierał plemników lub zawierał ich bardzo małe ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, które nie mogą spowodować zapłodnienia, a także plemniki martwe; w tym samym badaniu wykazano, że preejakulat może zawierać limfocyty CD4 i makrofagi, zatem może być w nim obecny wirus HIV. Autorzy zasugerowali, że ryzyko zarażenia HIV jest większe niż domniemane ryzyko ciąży w przypadku dostania się preejakulatu do pochwy, gdyż nigdy nie stwierdzono przypadku takiego zapłodnienia. Badania przeprowadzone w 2007 roku na Uniwersytecie Cambridge oraz New York Presbyterian Hospital pod przewodnictwem Davida Resnicka potwierdziły, że zapłodnienie poprzez płyn ejakulacyjny nie jest możliwe. Jednak, jak ostrzegają specjaliści zajmujący się edukacją seksualną i tematyką planowania rodziny, w preejakulacie mogą znajdywać się plemniki pochodzące z poprzednich wytrysków, dlatego stosunek seksualny nie zakończony wytryskiem może stanowić ryzyko ciąży." ŹRÓDŁO WIKIPEDIA czyli jednak to możliwe. lola- ten test nawet na żarty jest bez sensu bo kwadrat nie jest zielony :/