Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wódka,wino i inne%

Alkohol na wesele

Polecane posty

Gość wódka,wino i inne%

Dziewczyny jeśli chodzi o alkohol to kupujemy 100 butelek 0,5. Ma być 100 osób, ale nie rozdrabnialiśmy się ile w tej liczbie jest dzieci i ludzi niepijących. Pewnie sądzę, że część wódki nie ruszy, a dzieci w szczególności. Jednak myślę, że 100 butelek będzie akurat, bo a to jakiś konkurs gdzie można zgarnąć pół litra, albo bramki, na które nie chciałabym trafić, ale przygotowanym być trzeba. Jednak nie zamierzam na odchodne obdarowywać wódką. Na to byśmy nie wyrobili. Jednak ludziom, którzy wolą coś delikatniejszego od wódki chciałabym coś również zaproponować. Kobiet i mężczyzn będzie pół na pół. Jednak sądzę, że większość kobiet jednak mimo wszystko na wódkę się zdecyduje, ale przewidzieć na 100% nie mogę. Dlatego chcę alternatywę w postaci wina. I teraz pytanie jakie wino wiadomo nie za drogie, ale też nie jakieś żulowskie. No i przede wszystkim ile butelek tego wina w tej sytuacji. I czy jeszcze warto inwestować w inny alkohol czy wystarczy? A co z piwem? Odpuścić czy tez kupić?

Gość wódka,wino i inne%
żeby tylko taki spam się tu pojawiał

Gość wódka,wino i inne%
sram se do ryja 🖐️

Gość sobotnia pana mloda
czyżby Daniel?:P

Gość zmartwionamonika
wódki zdecydowanie za mało przy takiej ilości osób musisz mieć co najmniej 150 butelek do tego 20 butelek wina carlo rosi np i doddaj jeszcze taki stolik z alkoholem żeby sobie mogli goście podegustować różne trunki

Gość wódka,wino i inne%
Ale te 100 osób jak pisałam nie będą sami dorośli. Podliczyłam dokładnie i będzie tak: 40kobiet 40mężczyzn Reszta to małe dzieci 1-10 lat i młodzież przed 18nastką także Więc dorosłych będzie 80 osób, a w tym pewnie część i tak niepijąca lub na pewno nie w takim stopniu, że 0,5 pójdzie na głowę.

Gość kilkaliterdlapseudo
100 butelek wódki wystarczy, a wino carlo rosi bardzo dobre tak ok 20 - 25 butelek.

Gość zmartwionamonika
wódki zdecydowanie za mało przy takiej ilości osób musisz mieć co najmniej 150 butelek do tego 20 butelek wina carlo rosi np i doddaj jeszcze taki stolik z alkoholem żeby sobie mogli goście podegustować różne trunki kurwa co to za liche wesele bedzie, alkoholu żalujesz czy co jak robisz wesele to sie przynajmniej postaw bo innaczej to wstyg w ogole wyprawiać żal.pl

Gość wódka,wino i inne%
Liche wesele? To ile Ty pijesz? u mnie w rodzinie alkoholików nie ma i nie sądzę by każdy wypił więcej jak to 0,5, a jeśli nawet ktoś wypije 1,5 nawet to jest w zapasie przecież, bo nawet jeśli kobiety piją to nie wypiją całej butelki. Ja owszem na weselach piję wódkę, ale jest to góra 3-4 kieliszki. I nie chodzę na wesela by się upić. Nie żałuję i jeśli trzeba by więcej kupić to bym kupiła, ale Twoje argumenty do mnie nie przemawiają uważam, że jest wystarczająca ilość wódki zastanawiam się teraz nad resztą alkoholi.

Gość A u nas wódka nie schodziła
Wesele nieduże, bardzo dobra restauracja, z doskonałą kuchnią. Alkohole nalewali kelnerzy. Było też wino wytrawne czerwone i białe. I co nas zdziwiło, na samym weselu zeszło, licząc przeciętnie niecałe 200 gram wódki na osobę dorosłą. Mieliśmy o wiele więcej (luksusowa) i rozdaliśmy. I wyszło a to, że ludzie pili wino. Mieliśmy biały Riesling (Kendermanns Riesling Pfalz) i czerwone (Chateau Vermeil) i to czerwone zeszło prawie całe, a liczyliśmy po 2/3 flaszki na osobę, że jak zostanie, to się nie zmarnuje, bo czerwonego w domu zawsze przy obiedzie napić się można. Do tego białego zeszło po jakieś 1/3 flaszki, właśnie w przeliczeniu na osobę, choć niektórym to właśnie białe smakowało. Mieliśmy doskonałego DJ-a, który potrafił wszystkich zająć, zabawy były praktycznie bez przerwy, no i bardzo dobra kuchnia. Może dlatego goście mniej pili, a może przez to wino, nie wiem. Aha - nikt się nie struł, jeden z weselników za to wyszedł przed salę i na ławeczce zasnął.

Gość wódka,wino i inne%
sram se nadal do ryja

Gość do zmartwionamonika
ty pier.....nięta jesteś ? 150 butelek na 100 osób ? to chyba wesele dla pijaków robiłaś. weź się ogarnij deko.

Gość rzelek
ja byłam na weselu we wrzesniu i powiem tak.Niektóre babki piły wino ale to mały procent a wesele tez na 100 osób.W/g mnie dokup ze 20 butelek wódki bo moze braknąć. aha na poprwinakch mnóstwo panów piło piwo bo ich suszyło i na kaca dobre.A zeby nie bylo problemu z korkociągiem bo wiadomo ze jak wypiją i panowie będą chcieli swoim damą otworzyć butelkę to mogą różne rzeczy sie zdarzyć to proponuje kupić martini.jest zakręcane i nie ma z nim problemu a i korkąciąg nie zginie :-) tak przynajmniej bylo na weselichu na którym bylam i wydaje mi sie fajny sposób zorganizowany byl alkohol

Gość harmid
nie kupuj zadnego carlo rosi bo to zwykle tanie wino ktore w lidlu mozna kupic.

Gość To zależy od wesela.
Ale często dużo alkoholu po prostu ginie, bo ludzie kradną. Musisz wiedzieć, kogo zapraszasz i jaka będzie atmosfera. Dużo zależy też od zespołu. Jednym się chce ludzi bawić, a inni co 15 minut tylko "a teraz idziemy..." grają.

Gość aaa moim zdaniemmm
dobrym rozwiązaniem jest barman. Ostatnio byłam na weselu i właśnie na stołach była tylko jakaś wódka czysta (nawet nie wiem jaka, bo nie gustuję :P) a poza tym barman, który robił kobitom kolorowe drinki, lub też niektórym (takim jak ja) polewał whiskey. I było git.

Gość julka19x
kup 100 butelek wódki,powinno starczyć na 100 osób, jak zabraknie to ktos moze podjechac do nocnego.Wódki których unikaj: bols,wyborowa,żołądkowa smakowa,krakus,starogardzka,z czerwona kartka, wódki ktore polecam a są tanie:soplica,sobieski,absolwent,stock,krupnik,mozesz wziasc z 10 butelek cytrynowki lubelskiej wino:nie kupuj carlo rossi-straszny sikacz jak chcesz zeby bylo tanio i dobrze to weź kadarke,wez tez fresco białe,czerwone,różowe piwo: kup 3 zgrzewki (po 24 sztuki) piwa w puszkach kazda inna.wybierz cos z tego: królewskie,tyskie,żubr,tatra teraz najważniejsze:ALKOHOL MUSI BYĆ ZIMNY na moim weselu butelka wódki po postawieniu na stole pokryje się szronem,tak zeby spragniony gość mógł sobie zdrapać paznokciem

Gość o taaaaaak
Właśnie, właśnie - u mojej przyjaciółki na weselu były takie kubełki z lodem i w nich stała wódka - super sprawa, wódka była cały czas zimna!

Gość nie do pojecia
carlo rossi to szajs. jest duzo lepszego wina w biedronce chociazby, idz i poprobuj, duzo osob pija teraz na weselu wino. Wzielabym conajmniej 30 butelek bialego jakiegos polslodkiego. Kup w sklepie kilka butelek i zobacz jakie najlepiej wam smakuje.

Sama wódka na weselu jest raczej złym pomysłem. Warto zaopatrzyć się jeszcze w dobre wino, likier, niektórzy na stołach stawiają jeszcze whiskey bądź piwo. Na naszym weselu będzie 120 osób ( w tym 100 osób dorosłych) i kupujemy 95 butelek wódki, 14 butelek wina i 5 butelek whsikey. Mam nadzieję, że to będzie optymalna ilość.

Gość ankaaa_m
A jak wódka, to koniecznie biała żubrówka! Sprawdzone - polecam :)

U nas było piwo i wino oprócz wódki i zeszła dosłownie jedna butelka wina, takze stawiałąbym na samą wodkę, - wesele jednodniowe

Gość zuuuuzana!
My postawiliśmy na białą żubrówkę, mamy już kupione 100 butelek 0,5l, co mniej więcej daje połówkę na łebka