Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vvvvvvnnnnnnnmmmmkk

ząbkowanie?czy infekcja?

Polecane posty

Gość vvvvvvnnnnnnnmmmmkk

Za trzy dni mój syn skończy 6 miesięcy, dzisiaj rano miał tem 38(38,5 mierzone w pupie)straszne marudzi i jest bardzo senny, co 2 godziny ucina sobie dzemke po 30 -40 minut i budzi się z płaczem,ślini się , wkłada wszystko do buzi, w nocy budzi się z półaczem. Wszystko wskazywałoby na ząbkowanie, ale martwi mnie ta tem podałam 1/2 czopka eferalgan. Może to jakaś infekcja.Nie wiem czy iść do lekarza, czy obserwować?Najgorzej,że nasz pediatra na urlopie.Proszę o jakieś rozsądne podpowiedzi.

Gość mamamama27
mój synek ma prawie roczek - i mieliśmy ostatnio coś podobnego - tzn 4 idące naraz zęby - widoczne pod skórą i 1 już przebity i też gorączka 38,8 - zbijałam ibumem będąc przekonana że od zębów - a tu zaskoczenie bo po 3 dniach gorączka zupełnie nagle ustała i pojawila się wysypka - i wszystko się wyjaśniło że mały miał trzydniówke - po następnych 3 dniach wysypka zniknęła - wg mnie obserwuj dziecko - popatrz dokładnie na ząbki, czy ma spuchnięte dziąsła i czuć pod dziąsełkami zęby - czy ma jakieś inne objawy - może gardło go boli itd - a może też 3 dniówka krąży w powietrzu - dawaj dużo pić i jak będzie marudny i nie będzie jadł to bierz do lekarza - ja nie byłam ale mój miał humor ciągle i gonił jak zwykle mimo takiej gorączki, jadł i pił