Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwka76

spadek wagi 0..przybyło 2kg:(

Polecane posty

Gość oliwka76

I wlasnie nie potrafie tego zrozumiec:(:(:( od 3 tyg. probowalam cos zrobic. rano jem sniadanie,obiad gotuje dla calej rodziny ja znajadm o polowe mniej niz kiedys,kolacja o 18tej cos lekkiego,jak poczuje glod wcinam jakis owoc, pije wode herbaty ziolowe. poloze dzieciaki spac i tak: cwicze A6W 12 dzien,pol godziny orbitrek,dodatkowo cwiczenia na nogi,pope,itp....staram sie godzine czasu poswiecic na cwiczenia. II tak: czuje sie jak balon:( waga o 2 kg wieksza:( masakra jakas:(:( mialam nadzieje ze po 3 tyg.bedzie juz cos widac, jakas poprawa a tu prosze efekt przeciwny:(:( Co robic???

Gość oliwka76
przy wroscie 174 waze 70kg.dwa lata przed narodzinami corki wazylam 65kg.czulam sie fajowo i wygladalam tez miare ok. na diety ksiazkowe nie nadaje sie powod.brak samodyscypliny a efekt jo jo za kazdym razem. Jem poprostu mniej a zdrowo sporo potraw gotowanych na parze.

Gość oliwka76
Prosze moze ktos mi pomoc??

Gość anulka1111111111
Witaj, A jak sprawa ma się z wymiarami? Centymetrów też nie ubywa? Mięśnie ważą więcej niż tłuszcz, dlatego często jak zaczyna się dużo ćwiczyć to waga rośnie zamiast spadać, ale tłuszcz zamienia się w mięśnie i powinno to być widać po wymiarach. Głowa do góry!! Pozdrawiam

Gość lola bb
Wcale nie musisz być na jakiejś drastycznej diecie. Bo jak sama mówisz po nich masz efekt jo jo. Proponuję ci zastosować siedem przykazań, które zapewnią ci sukces szczupłą sylwetkę. Dzięki specjalnemu „planowi, możesz być nieco szczuplejsza. Po pierwsze warto zaczynać dzień od dobrego śniadania. Po drugie trzeba unikać w ciągu dnia podjadania. Jeżeli już odczuwa się nieodpartą pokusę na „małe co nieco, zamiast sięgać po tuczące przekąski, które dostarczają pustych kalorii, lepiej sięgnąć po coś zdrowszego. Mam tutaj na myśli pestki dyni, nasiona słonecznika czy orzechy. Po trzecie systematyczny ruch. Nie ważne jaki to będzie sport, ważne, by go regularnie wykonywać. Wówczas szybciej uzyskasz rezultaty odchudzające. A więcej informacji na temat „przykazań odchudzania znajduje się na http://tabletkinaodchudzanie.net.pl/2011/09/15/idealna-waga-7-przykazan/ Być wytrwała i nie poddawaj się, a zobaczysz, ze efekty przyjdą na pewno!

Gość oliwka76
no wlasnie w centymetrach tez nie widze zman czuje sie napuchnieta jak balon wodny. miedzy posilakami tez czasami odczuwam glod ale zawsze mam po reka marchew,seler naciowy lola bb kochana pestki z dyni to moj nałóg zjadam ich doslownie masakryczne ilosci dziennie a z tego co wiem sa kaloryczne ale ja nie potrafie im sie oprzec!!!!:(

I właśnie znalazłaś przyczynę przez którą o nie możesz schudnąć... Efekt jest taki, że jesz mniej ale bardziej kalorycznie niż przed dietą 🖐️

Gość oliwka76
czyli powinnam zrezygnowac z pestek??:( one zawieraj tluszcz i to jest jedyny ktory sobie serwuje. Nie smaruje pieczywa maslem badz margaryna. Nie smaze na tluszczy tylko na patelni teflonowej lub grill. Gotuje tez bez tluszczowo bo na parze z drobiu sciagam skore Produkty takie jak nabial kupuje odtluszczone badz z b.niska ich zawartosci np. mleko 0.5%

No sama sobie odpowiedziałaś, pestki mają trochę tłuszczu, są też kaloryczne. Spróbuj sprawdzić czy te 2 kg więcej to sam tłuszcz, może też rozwinęłaś masę mięśniową, a tym raczej nie ma się co przejmować.

Gość a moze to tylko
a moze jestes przed okresem???

Słonecznik, pestki z dyni itp.są kaloryczne, więc może tu tkwi przyczyna braku efektów. Mam kilka rad, dzięki którym schudłam: - przyjmuj dużo płynów (woda min., herbata) - jedz dużo owoców (uwaga na banany i winogrona - mają dużo cukru) - jedz dużo warzyw (np.serwuj sobie kalafiora lub fasolkę szparagową na obiad) - jeżeli gotujesz warzywa to nie do miękkości i zawsze pod przykryciem - potrawy gotowane i duszone najlepiej - dzień zaczynaj/kończ 2-3łyżeczkami czystych otrębów owsianych popitych np.mlekiem (regulują pracę ukł.pokarm.) - kolacja max.3 godziny przed snem - jeśli musisz podjadać to sięgaj po owoce - nie trzymaj w domu słodyczy - no i niezastąpiony ruch - w takiej formie, jaką lubisz (ważne by sprawiał przyjemność) Powodzenia

Gość leilaaa22
pół godziny na orbitreku to za mało, co najmniej 45 min, bo tylko dzięki tym ćwiczeniom spalisz tłuszcz, a6w i reszta są na mieśnie

Gość leilaaa22
może to też przed okresem, albo poprostu masz wzdęcie - ja jak zjem coś co je powoduje, to mam brzuch dwa razy wiekszy, niż normalnie