Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikita3334444

bol brzucha

Polecane posty

Gość nikita3334444

Prosze pomozcie !!!!!!!!za 2 tyg mam gastroskopie i chce wiedziec czy ktos mial podobny przypadek. ciagle czuje bol zoladka, taki ucisk, teraz promieniuje nawet na plecy i podbrzusze. boli mnie tez jak mocniej nacisne na brzuch. kiedys bolalo po jedzeniu teraz caly czas, jak cos zjem mam brzuch jak pilka, i mam wrazenie ze rozsadzi mi zoladek. ogolnie czuje sie jakas taka spuchnieta. ciagle jest mi niedobrze. dodam ze biore pelno roznych lekow ktore niby maja pomoc ale mam wrazenie ze tylko szkodza swoja iloscia, do tego musze brac tabletki przeciwbolowe bo mecza mnie migreny. jakby tego bylo malo to dochodza jeszcze zaparcia. co to moze byc ? strasznie utrudnia mi to normalne funkcjonowanie

Gość nikita3334444
ktokolwiek ? :(

Gość dcs
a robilas badania na endometrioze?

Gość dcs
robi sie z krwi markery ca125

Gość nikita3334444
nie nie robilam, na razie uslyszalam tylko " to moze byc zespol drazliwego jelita aczkolwiek nie musi " wiec jak zwykle nic konkretnego a kazdy lekarz najchetnie szybko wyslalby mnie do innego zeby nie brudzic sobie rak, zbyc czlowieka najlatwiej

Gość dcs
nier ma takiej choroby jak zespol jelita drazliwego. lekarze to wymyslaja jak nie umieja zrobic diagnozy. zrob badania na endo. i na robaki

Gość nikita3334444
dziekuje za rade. ogolnie dodam jeszcze ze zawsze mialam dosc nieregularne miesiaczki ale teraz to juz przeszly same siebie, raz po miesiacu raz po 3 tyg a ostatnio po 2 tyg od poprzedniej, juz sama nie wiem kiedy mam spodziewac sie kolejnej. pobolewaja mnie na zmiane jajniki raz jeden raz drugi.

Gość nikita3334444
i na czym polega badanie ? bo z tego co wiem to pewnosc daje jedynie laparoskopia ? bo juz naslchalam sie wlasnie o tym drazliwym jelicie, wrzodach itp tylko ze co do tego maja bole jajnikow czy mega nieregularne miesiaczki a czasami calkowite jej zaniki.

Gość dcs
nie trzeba laparo. robi sie z krwi bez skierowania badanie na markery ca125. kmoszt ok 20 zl. wyniki na drugi dzien.

Gość nikita3334444
dzieki wielkie, warto zrobic chocby na wszelki wypadek. tylko z drugiej strony czy te problemy wlasnie zoladkowe moga byc z tym zwiazane ? bole zoladke, zaparcia, wzdecia ? czy raczej nalezy szukac innego podloza ?

Gość dcs
tak moga. przy endo brzuch jest wielki jak ciazowy. boli, sa migreny, uczucie pelnosci. moze tez byc kandydoza, objawy podobne do tego pryszcze, wysypki, alergie, moze byc astma, swedzace nogi i rece, wilczy apetyt. i na jedno i na drugie bardzo pomaga odpowiednia dieta. czyli zero kawy, zero slodyczy, duzo warzyw i owocow i zero stresu

Gość dcs
no i przy robakach tez moga byc takie objawy. do tego przetluszczajace sie wlosy, swedzaca skora glowy, zgrzytanie zebami, kaszel rano

Gość nikita3334444
no wlasnie ja borykam sie z tymi hmm jakby skurczami zoladka, ogolnie jestem szczupla i brzuch zawsze mialam wrecz bardzo plaski a teraz ciagle jest taki jakis wzdety czuje sie tak ociezale. no i okropne bole glowy. istotne moze byc to ze jakies 3 miesiace temu odstawilam tabletki antykoncecyjne ?

Gość dcs
anty nie maja nic do tego bardziej stres, przezycia itp.

Gość dcs
migreny tez w endo, zawroty glowy zwlaszcza przy jezdzie autem p[rzy czytaniu, zaburzenia rownowagi- a to i przy endo i w raku.

Gość nikita3334444
no przyznam ze poczatek wrzesnia mialam nadzwyczaj stersujacy, dzien w dzien , od stresu zaczal mnie ciagle bolec zoladek, potem myslalam ze przejdzie ale wlasnie od tamtej pory jest coraz gorzej

Gość dcs
nie no to sam wrzesien to za malo to by musialobyc pare miesiecy co najmniej stresujacych. idz na to ca125, zrob usg dopochwowe u gina zeby zobaczyc czy za jakies guzy czy torbiele ew. miesniaki, zrob badania na pasozyty i grzyby z kalu

Gość A prawda jest taka, że...
Jeżeli zaistnieją jakieś problemy z układem pokarmowym, a do tego występują zaparcia, to pierwszą i najważniejszą rzeczą jest zmienić żywienie, aby pozbyć się zaparć. Jeśli uda ci się to osiągnąć, to powoli wszystko będzie wracać do normy.

Gość nikita3334444
napisalam ze wrzesien mialam nadzwyczaj stresujacy ;) problemy zaczely mi sie juz wczesniej ale nie do takiego stopnia jak teraz, po prostu teraz wszystko sie jakby nasililo. nie ma co czekac az samo przejdzie bo wszystko ma jakies podloze wiec pojde za rada i jednak wypadaloby zrobic badania zaszkodzic nie zaszkodzi a moze okaze sie trafne :) Dzieki za pomoc. bo wiesz jak jest z ludzmi najczesciej slyszalam " a moze w ciazy jestes ? " ale po pierwsze to by bylo raczej niemozliwe a po drugie objawy raczej malo ciazowe :P

Gość nikita3334444
no chyba ze jakos wiatropylnie ;D ... dzieki za odpowiedz raz jeszcze :)

Gość daria

Kupowałem już jakiś czas temu kompresy Flex i cały czas działają tak samo dobrze, nie mam uwag. Nie tracą temperatury jakoś szybko, można spokojnie taki kompres trzymać przez długie minuty i czuć efekt – chłodzenia czy ogrzewania. Akurat te kompresy są w wygodnych różnych wielkościach dostępne, można sobie dobrać konkretny rozmiar.

Gość igi
Dnia 19.12.2018 o 15:30, Gość daria napisał:

Kupowałem już jakiś czas temu kompresy Flex i cały czas działają tak samo dobrze, nie mam uwag. Nie tracą temperatury jakoś szybko, można spokojnie taki kompres trzymać przez długie minuty i czuć efekt – chłodzenia czy ogrzewania. Akurat te kompresy są w wygodnych różnych wielkościach dostępne, można sobie dobrać konkretny rozmiar.

Stosujemy kompresy Flex co chwilę...albo na gorączke żeby się schlodzic, albo przy bolach roznego typu – kregoslupa, glowy, zeba i tak dalej.

Gość iiiik

Mieliśmy spory problem z kolkami u dzieciaka i okazało się, że ktoś nam polecił kompresy Flex Sanity i rzeczywiście dzięki nim zdecydowanie lepiej sobie z tymi problemami zaczął radzić, nie było aż takich problemów, żeby te kolki jakoś przetrwać.

Gość olka
Dnia 6.09.2019 o 14:36, Gość iiiik napisał:

Mieliśmy spory problem z kolkami u dzieciaka i okazało się, że ktoś nam polecił kompresy Flex Sanity i rzeczywiście dzięki nim zdecydowanie lepiej sobie z tymi problemami zaczął radzić, nie było aż takich problemów, żeby te kolki jakoś przetrwać.

Rowniez polecam