Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo matka

Czy szczepionki skojarzone są lepsze ?

Polecane posty

Gość niedługo matka

Drogie mamy wypowiedzcie się :-)

Gość niedługo matka
up

mają lepiej oczyszczony krztusiec, nie lepiej, a w wogóle oczyszczony, bo w pojedyńczej jest bagienko

Nie wiem czy lepsze Napewno są płatne Ja szczepię sprawdzonymi pojedynczymi MAły bardzo dobrze je znosi A kasa poszła na co innego dla malucha:)

Gość niedługo matka
Dziewczyny jakimi szczepionkami szczepiłyście,jaka firma ile wkłuć i jaki koszt?

Gość niedługo matka
jest ktoś ?

Gość jdhfhd
infanrix hexa (6 w 1). 1 wkłucie, bardzo dobrze tolerowana przez małego. Zero objawów.

Gość mamamma26
my szczepimy 5 w 1 - były już 3 - zero skutków - nie takie drogie bo 130zł

Ja szczepiłam zwykłymi refundowanymi, tak poleciła mi pediatra. Z dodatkowych dokupiłam rotawirusy, pneumokoki i mam zamiar jeszcze meningokoki.

Gość niedługo matka
W mojej okolicy trzeba szczepić bo sanepid grozi ubezwłasnowolnieniem także wielkiego wyboru nie ma ;/ Kwestia tylko tego które szczepionki mniej szkodzą ???

ubezwlasnowolnieniem kogo??co to za bzdura:O:O:O dzizas,czy wam mozna wmowic wszystko???

Gość mamussska
biedusy szczepia pojedynczymi szczepionkamialbo wcale nie szczepia),ci co maja kase skojarzonymi

Gość akuratwiemlepiej
niedługo matka czyś ty zwariowała? buhahha większej bzdury nie widziałam w życiu poczytaj sobie o ubezwłasnowolnieniu, a potem pisz tu o swojej głupocie i bij pokłony jezu, to jeszcze takie mamusie sa na świecie

Gość niedługo matka
Nie róbcie ze mnie idiotki, wiem bo mam koleżankę która nie chciała szczepić i była w tej sprawie w sanepidzie. Tak jej powiedziano :-) na czas szczepienia mogą ubezwłasnowolnić. No chyba,że z tej mojej koleżanki ktoś sobie zadrwił.

Gość tajasneżenie
raczej zadrwił jest kilka przesłanek dot. ubezwłasnowolnienia, poza nimi niestety moga sobie pogadać, sami zresztą chyba przepisów nie czytają

Gość tajasneżenie
najlepiej bzdury gadać, a nie upwenić sie o co chodzi (to dotyczy tej twojej koleżanki) Ubezwłasnowolnienie częściowe lub całkowite pozbawienie osoby fizycznej zdolności do czynności prawnych. Ubezwłasnowolnienie następuje w formie orzeczenia sądowego. Ubezwłasnowolnienie całkowit. ]Osoba, która ukończyła lat 13, może być ubezwłasnowolniona całkowicie, jeżeli wskutek choroby psychicznej, niedorozwoju umysłowego albo innego rodzaju zaburzeń psychicznych, w szczególności alkoholizmu lub narkomanii, nie jest w stanie kierować swym postępowaniem. Dla ubezwłasnowolnionego całkowicie ustanawia się opiekę, chyba że pozostaje on jeszcze pod władzą rodzicielską. Ubezwłasnowolnienie częściowe. Osoba pełnoletnia może być ubezwłasnowolniona częściowo z powodu choroby psychicznej, niedorozwoju umysłowego albo innego rodzaju zaburzeń psychicznych, w szczególności alkoholizmu lub narkomanii, jeżeli stan tej osoby nie uzasadnia ubezwłasnowolnienia całkowitego, lecz potrzebna jest pomoc do prowadzenia jej spraw. Dla osoby ubezwłasnowolnionej częściowo ustanawia się kuratelę.

Gość tajasneżenie
i to jeszcze kto moze tego dokonać, anie jakiś urzędniczyna straszy: Postępowanie o ubezwłasnowolnienie Wniosek taki może złożyć do sądu tylko określony w kodeksie postępowania cywilnego krąg osób; należą do niego: małżonek osoby, która ma być ubezwłasnowolniona, jej krewni w linii prostej (rodzice, dziadkowie, dzieci, wnuki), rodzeństwo, przedstawiciel ustawowy (opiekun), przysposabiający (ten, który adoptował osobę, która ma być ubezwłasnowolniona) i prokurator. Owi krewni w linii prostej i rodzeństwo tracą uprawnienie do złożenia wniosku o ubezwłasnowolnienie, jeżeli osoba, o której ubezwłasnowolnienie wnioskują, ma przedstawiciela ustawowego. A zatem jeżeli dziecko ma rodziców, nie mogą wniosku złożyć, np. dziadkowie, brat, siostra, lub, jeżeli dziecko ma opiekuna - wniosku nie mogą złożyć rodzice (np. pozbawieni praw rodzicielskich) czy też inni jego krewni. Wniosek o ubezwłasnowolnienie może też złożyć prokurator. Decyzję o złożeniu takiego wniosku może on podjąć, jeżeli zauważy taką potrzebę w związku z toczącym się innym postępowaniem albo, jeżeli sam otrzyma zawiadomienie o osobie, która wypełnia przesłanki ubezwłasnowolnienia

Gość gość
Ja również szczepiłam naszymi szczepionkami i jestem zadowolona bo syn nie miał żadnych dolegliwości. Poza tym kiedyś tego nie było i było dobrze.

Gość lkkkklll
lepsze(czytaj mniej szkodliwe) sa te refundowane, skojarzone sa potencjalnie duzo bardziej ryzykowne, a sanepid nie moze nic zrobic poza straszeniem