Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anniaa17

Ciąża w wieku 17 lat

Polecane posty

Hej Wszystkim :) Chciałam tu napisać tak ogólnie może znajdzie sie osoba która odpowiedziała by na moje pytania dotyczące ciąży :) Mam 17 lat i jestem w ciąży ( 25 tydzień) na razie normalnie chodzę do szkoły ale nie wiem do kiedy będę mogła tak chodzić codziennie dojeżdżam do szkoły 40 km autobusem . Jak to jest z dzieckiem po urodzeniu bo rocznikowo będę miała 18 lat ale dopiero skończę we wrześniu a termin mam na stycznia co będę musiała zrobić ? Ojciec dziecka ma 22 lata . Jest tu jakaś dziewczyna co ma podobny przypadek ?

Gość njkvdhguvgu
ja tez mam we wrzesniu tzn mialam we wrzesniu 1tke i tez jestem ania i tez bylam w ciazy majac 17 lat i tez moj mial 22 lata....tylko poronilam:(

Gość njkvdhguvgu
wydaje mi sie ze nic poprostu opieka bedzie cie nadzorowac jesli chcesz sotawic dziecko przy sobie

Gość tak pytam moze wiecieee
a teraz nie ejstes w szkole?

Gość tak pytam moze wiecieee
dasz rade, rodzice Ci pewnie pomoga, a juz za rok 18 lat.. jakos poukladasz sobie, skonczysz szkole pojdziesz do pracy, moze zaocznie do szkoly, bedzie dobrze.

Gość Dziewczyna Ja
dopoki nie skonczysz 18 lat pelna wladze bedzie mial ojciec dziecka (jak uzna dziecko) i np Twoja mama jak sie zgodzi. jak skonczysz 18 lat automatycznie Ty bedziesz miala prawa do dziecka.

Gość Kakaka...
Wydaje mi się że albo ojciec dziecka dostanie opiekę do Twojej 18 albo dziadkowie. Na pewno musi być pełnoletni opiekun prawny

Aha dziękuje wam . Powiedzcie mi co będzie potrzebne mi do szpitala ? Chce wcześniej wszystko sobie przygotować bo różnie bywa :)

Gość Dziewczyna Ja
napewno ze dwie koszule specjalne do karmienia, wklady po porodowe ( takie duze podpaski, kupuje sie w aptece) i w sumie nie za bardzo juz pamietam co tam jeszcze bylo waznego :) dla dziecka papmpersy, chusteczki nawilzone, puder itp a dla siebie jeszcze napewno przybory takie jak szczoteczka, pasta

Gość Dziewczyna Ja
przewaznie w szpiyalach maja ubranka, a dla dziecka moze pozniej ktos Ci dowiesc zebys cale ekwipunku nie ciagala ze soba :) nie musza byc biale hehehe kto Ci takich glupot naopowiadal?;)

Gość Dziewczyna Ja
to bedzie Twoj bobas, bedziesz mogla sobie go ubierac jak chcesz:)

Gość Dziewczyna Ja
nigdy o czyms takim nie slyszalam :)

Gość Dziewczyna Ja
a urodzilam dwojke maluszkow