Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepodobamisieto

Pomóżcie. Opuchlizna pod okiem i potem zmarszczki.

Polecane posty

Gość niepodobamisieto

Cześć, swoje pytanie kieruję najchętniej do kobiet ode mnie starszych tak około 10 lat, gdyż one najlepiej wiedzą, czy to normalne co mi się dzieje, czy może wskazywać na chorobę? Mam 25 lat, od kilku miesiecy rano budzę się z opuchlizną pod oczami. Robią mi się od tego potwornie widoczne wgniecenia. Wygląda to tak: http://www.voila.pl/291/2ylig/?1 Na początku po przemyciu twarzy wodą i nasmarowaniu kremem wszystko ładnie się prostowało. Przestało, to co zrobi sie w nocy zostaje juz na dzien. Teraz mam juz podczas dnia takie kreseczki wąskie - zmarszczki. Wygląda to dziwnie, bo nigdzie wiecej póki co zmarszczek nie mam, zas te pod oczami są okropnie wyrazne. Dlatego prosze o odpowiedz, czy to naturalna kolej rzeczy? Bo nie widziałam jeszcze 25 latki z 2! zmarszczkami tak dziwnymi i tak głębokimi, które ot tak zrobiły sie w ciagu 3 miesiecy.

Gość Agula:)
Nie wiem czy to normalne, ale ja widziałam jeszcze młodsze ze zmarszczkami:)

Gość jghdfks
Może masz jakieś uczulenie, że Ci te oczy puchną. Na proszek lub płyn do płukania, którym pierzesz pościel lub na krem, który używasz na noc. A zmarszczki się robią, bo od opuchlizny skóra się rozciąga, a następnie wraca do normy.

Gość niepodobamisieto
Mhm, ale to wygląda dziwnie... rozumiem gdybym miała kurze łapki, ogólnie tu i ówdzie już coś, ale ja mam tylko wie krechy pod oczami. Głebsze po kazdej nocy. Jak tak dalej pójdzie, to za rok będę miała wory pod oczami jak 80latka, a reszta buzi gładka...

Gość starababai juz
zmarszczki u różnych kobiet w różnym wieku się zaczynają. jak to było u twojej mamy/ babci/ siostry? może to genetyka. opuchlizna poranna może świadczyc m.in. o zbyt wysokim/ niskim ułożeniu głowy do spania, chorobie nerek ( !!! ) lub zbyt duzej ilości alkoholu .

Gość starababai juz
no własnie - jgh ma racje - i uczulenie na kosmetyki albo nawet soczewki

Gość jghdfks
Stawiam na uczulenie. Pomyśl,czy nie zmieniłaś jakiegoś kosmetyku ostatnio lub proszku do prania.

Gość jghdfks
W sumie jak mam podobnie, gdy mam kontakt z kotem, oczy niesamowicie puchną i swędzą.

Gość niepodobamisieto
Dziękuję za odpowiedzi :) Alergie wykluczam raczej, mam cerę wrażliwą i używam bardzo delikatnych kosmetyków, nawet jeśli krem kosztuje 200 zł jestem w stanie wywalic go do kosza jesli tylko wyczuje najmniejsze działanie alergizujace. W sumie reszta też odpada, za wyjątkiem alkoholu może, bo rzeczywiście ostatnio zdarza mi się go pijać często. Poczekam jeszcze, może pojawi się dziewczyna, która miała coś podobnego? :)

Może nieco na wyrost, ale... Kiedy ostatnio robiłaś badania podstawowe? Jakie masz ciśnienie krwi? Jeśli nie wiesz, nie pamiętasz lub od dawna nie robiłaś badań idź do lekarza rodzinnego.

Gość niepodobamisieto
Ciśnienie mam jak zwykle bardzo niskie, mierzyłam tydzien temu. Ostatnio robiłam też badania hormonów, wszystko w normie. Choć faktycznie takich ogólnych krwi dawno nie robiłam. Może rzeczywiście zrobie..

Gość Kasia z kotem
Mam 37 lat. Tydzień temu dostałam jakieś masakrycznie alergii. Spuchły mi oczy, skóra zrobiła się drażliwa i sucha. Po Aloesie spuchłam jeszcze bardziej, aż musiałam jechać na ostry dyżur, gdzie dostałam zastrzyk w DD. Jeszcze przez 2 dni utrzymywała mi się opuchlizna pod oczami, ale któregoś ranka wstałam... i stwierdziłam że mam oczy jak 50tka Głębokie bruzdy... A nawet rowy pod oczami. To nie są moje oczy. Boję się teraz stosować coś, bo mogę mieć znów uczulenie. Masakra