Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zinnejbajki

dziewczyny pomocy-brala to ktoras?

Polecane posty

Gość zinnejbajki

Mam stan zapalny zeba i dentystka mi wypisala antybiotyk + lek o nazwie ketokonazol ( ma byc oslonowo na zoladek). Jednak ja czytam o tym leku i widze ze to sie podaje na grzybicie :/ I w dodatku nigdzie nawet na ulotce nie widze ze to dziala oslonowo na zoladek. Wszystko to mialam na recepcie- poszlam do apteki wydala mi te leki . Pomylila sie z nazwa leku ? Czy jednak powinnam brac to dziadostwo? Brala ktoras ten lek?

Gość makoto
Laska kup sobie jakiś trilac, ablo coś innego typowo osłonowego.

Gość rack up rock out
no a czego nie rozumiesz???? ketokonazol dziala przeciwgrzybiczo i zapobiegnie ewentualnej grzybicy przewodu pokarmowego!!! zazwyczaj dawki antybiotykow stomatologicznych sa duze i ryzyko grzybicy tez!

Gość zinnejbajki
na co mi przyszlo:( Nie dosc ze twarz spuchnieta i pulsujaca to jeszcze te leki :( Zlamalam sobie zab i dodatkowo wdalo sie zakażenie i stan zapalny :/ Dobra biore to i juz - najwyzej mnie szlak trafi :/ dzieki dziewczyny

ketokonazol to lek przeciwgrzybiczy jeśli miało być osłonowo to jakiś probiotyk jeśli osłonowo na żołądek to np. omeprazole

Gość pulsykkkke
co ty sie z choinki urwalas???do antybiotyku prawie zawsze daja cos na grzybice. antybiotyk zabija bakterie, rowniez te dobre, w tedy grzyby, ktore sobie mieszkaja w naszych organizmach, moga sie rozszaleci grzybica gotowa. podstawy to sa. nie wiem jakmozna takich rzeczy nie wiedziec i durne topiki zakladac. jeszcze pisac "pomocy". na ostry dyzur sie zglos wariatko, bomaszlek na grzybai nie wiesz co zrobic. ja pierdziele.

Gość pulsykkkke
albo zamiast na ostry duzyr,od razu do domu pogrzebowanego - no jak piszesz, ze szlag cie po leku na grzyba trafi. naprawde mozna byc tak glupim?

Gość pulsykkkke
nigdy nie dostal nikt chociazby nystatyny do antybiotyku? ze sie dziwicie wszystkie jakbyscie pitola murzynskiego zobaczyly?

Gość asdfghkj
zinnejbajki- do antybiotyków zawsze należy dodawać lek przeciwgrzybiczy (szczególnie, że pewnie dostałaś klindamycynę, wybija wszystkie "dobre" bakterie"). Po zakończonej kuracji antybiotykowej najlepiej odtworzyć sobie florę bakteryjną za pomocą probiotyku. Osłonowo na żołądek stosuje się leki w stylu omeprazol, lanzoprazol, ale to raczej przy stosowaniu innych leków, nie antybiotyków.

Gość hehehhahahah
usmialam sie z tego murzynskiego pitola:-D

Gość njvdvnjdvjiudfnvufidn
Zgłaszam twoją kandydaturę do rankingu etatowego kretyna forumowego 🖐️