Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baryłka adwokatowa

czy dzieci w położeniu pośladkowym rodzą się zwykle przed czy po terminie?

Polecane posty

Gość baryłka adwokatowa

jakie macie doświadczenia?

Gość baryłka adwokatowa
no ja tez podejrzewam ze bede miala ciecie, ale kazali czekac na rozpoczecie akcji porodowej i wtedy przyjsc do szpitala. zastanawiam sie, czy urodze po terminie czy jeszcze przed...

Gość mamamilenyros
ja też byłam cięta (jeszcze kilka innych powodów było do tego). Córa nie chciasła wyjść mprzed terminem więc zgłosiłam sie do szpitala na umówiona cesarke.

Gość baryłka adwokatowa
ja bylam na ktg teraz (39tc) i lekarz kazal czekać na rozpoczęcie akcji, bo podobno macica nie jest wtedy twardym grubym mięśniem do przecięcia, a "pracuje". za tydzień mam termin i zastanawiam się czy urodzę jeszcze przed, czy już po wyznaczonym terminie., w dzien terminu mam isc na ktg.

Gość baryłka adwokatowa
tak rozmyslam, bo czytalam gdzies, ze w polozeniu normalnym główka napiera na kanał rodny bo jest duża i ciężka, a pośladki nie sa tak ciężkie, więc nie powodują tak szybkiego rozwierania...

Gość *blondynka na kubie *
jesli pierwsz ziecko zostalo ur bez problemow to drugie nawet ulozone posladkowo moze sie ur przez sn. i tak robia w pl szpialach , wiem bo ja tak mialam

Gość baryłka adwokatowa
to moje pierwsze dziecko, moze sie jeszcze obróci... usg mialam przedwczoraj i siedzial na dupce

Gość kaszanna
moja urodzila sie w 36tyg. oczywiscie mialam ciecie,ale bylo zaplanowane na pozniekszy termin. a tu w 36tc skurcze i do szpitala.

ułożenie płodu nie wpływa na długość i przebieg ciąży :) natomiast ciąża taka jest rozwiązywana w 99% cesarką około 2 tyg przed terminem porodu

Gość smerfetkaaaaaaaaaaaaa
przed wody mi odeszły na tydzień przed planowanym cc

Gość baryłka adwokatowa
kurcze... ja mam termin na 19.10 i wtedy mam isc na ktg i na rozmowe co dalej robimy...

Gość baryłka adwokatowa
poza tym boje sie, ze np przeocze odejscie wód, jak nie chlusna tylko np pomalu wyciekna...

Gość mamamma26
idź do porządnego szpitala to cię zakawalifikują na cc na dany termin - zaraz po 38tc - niema na co czekać aż sie poród zacznie - dla nich to wszystko na szybicika wtedy, ty sie namęczysz itd - jak ma być cc to ma być - lepiej spokojnie i zaplanowanie niż wtedy na szybko - takie jest moje zdanie - mój szpital robił cc planową w 38 tc - bez problemu i bez gadania

Gość baryłka adwokatowa
jesli nie urodze do terminu, to 19.10 upre sie, by mnie zostawili w szpitalu

Gość gość
Jeśli pośladkowe będzie utrzymywać się do końca to napewno cesarka będą kazać Ci przyjść w dzień terminu porodu chyba że dziecko się przekręci i wcześniej urodzisz :) I takie przypadki bywają.

Gość baryłka adwokatowa
wiem, ze mlody ma szanse jeszcze sie obrocic, ale mowia, ze tylko teoretyczne... szykowalismy sie z mezem na porod naturalny... jesli nie urodze do 19.10., to jestem ciekawa, czy mnie jeszcze puszcza czy zostawia w szpitalu...

Gość dziwnie tanio
z reguły nie powodują rozwarcia, bo pos,ladki nie naciskaja jak głowka

mi tez kazali czekac,az zacznie sie porod i wtedy miala byc cesarka.jednak po kolejnej wizycie gin stwierdzil,ze nic sie nie zapowiada na porod i dal skierowanie na cc bez czekania na akcje.cale szczescie,ze tak bylo,bo juz wody lekko zielone sie robily.po prostu ciaza donoszona,maly super chlop wiec nie bylo juz na co czekac.

Gość szczypavvica
Po moim pierwszym porodzie (ułożenie głową do dołu), który nota bene wspominam bardzo miło, ale miałam problemy z wypchnieciem dziecka mimo naprawdę wielkich starań i potężnego parcia (skończyło się tak, że już była gadka o próżnociagu, a póki co 2 położne i 2 lekarzy skakało mi po brzuchu)- nie zdecydowałabym sie na poród sn w przypadku ułożenia pośladkowego, chyba bym umarła ze strachu. Bardzo, bardzo bym chciała urodzić drugie dziecko siłami natury, jak i pierwsze, bo to było cudowne przeżycie, ale taki przypadek to by było jak dla mnie za duze ryzyko.

Gość baryłka adwokatowa
dorcia ale bylas juz po terminie, jak zrobili cc?

Moj drugi syn byl ulozony posladkowo do 39tc dopeiro wtedy sie obrocil kiedy zaczelam wykonywac cwiczenia. Mozesz je znalezc w necie. Bedac w 36tc bylam przekonana ze bede miec cc spakowalam sie pojechalam do szpitala a tam mi pwoeidzieli , ze jesli by to byla pierwsza ciaza to owszem cc ale jesli pierwsze dziecko ur sie bez problemow to drugie tez bede musial rodzic sn. Przerazilam sie, znalazlam z mezem cwiczenia w necie i cwiczylam, dziecko dzieki Bogu sie odwrocilo. Podobno porod posladkowy jest dlugi i bolesny wiem bo ktos z rodziny tak rodzil i bylo ciezko.

Gość to w 39tc jest szansa na
odwrócenie???????????????????????????????????????