Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfiatkaymail

NASCITURUS - dziecko urodzone po śmierci ojca

Polecane posty

Gość kfiatkaymail

przyszło na świat - i znów okłamali organ państwowy. Zgłosiłam sprawę do BRPD I RPO. Jak mam sporządzić spis inwentarza, skoro nie wiem co weszło w skład spadku, jego rodzina nienawidzi nas i unika mnie? Jak rozliczyć się z US ze spadku? Dodam, że jego rodzicom ręka nie zadrżała jak odbierali też błędnie wypłacone przez pracodawcę ostatnie wynagrodzenie wraz z odprawą. pracodawca też wiedział o mojej ciąży. Byłam wpisana w akta osobowe w razie "W" podać informację osobie... Sprawa od ponad miesiąca "wisi" w OIP oraz w Sądzie Pracy. Czekam..., potrzeby dziecka rosną z każdym dniem a mi rośnie debet na karcie kredytowej.

Gość kfiatkaymail
przepraszam coś źle wkleiłam: moja córka urodziła się po śmierci ojca, który zginął w śmiertelnym wypadku w pracy, zamiast renty wypadkowej i odszkodowania dostałyśmy rentę rodzinną. Całość odebrali jego rodzice wraz z odprawą i wynagrodzeniem jeszcze przed narodzinami naszego dziecka- błędna decyzja pracodawcy.wydał im protokoły. Córka jest jedynym spadkobiercą, nie odziedziczyła nic. Są długi.

JEZELI NIE BYLAS Z NIM ZAMEZNA NIE NALEZY CI SIE NIC JEZELI DZIECKO MA W AKTACH JEGO NAZWISKO DOSTANIE RENTE ALE ZADEN SPADEK

Art. 9273 kodeksu cywilnego, stanowi iż spadkodawcą może być dziecko będące poczęte, przed otwarciem spadku, a jeszcze nie narodzone W przypadku dziedziczenia przez nasciturusa zastosowanie mają 2 domniemania. 1. Domniemanie urodzenia się żywym. 2. Domniemanie ojcostwa Zakładam, ze nie jesteś wdową, bo inaczej nie byłoby syt, więc: Poza małżeństwem Art. 85. 1. Domniemywa się, że ojcem dziecka jest ten, kto obcował z matką dziecka nie dawniej niż w trzechsetnym, a nie później niż w sto osiemdziesiątym pierwszym dniu przed urodzeniem się dziecka. 2. Okoliczność, że matka w tym okresie obcowała także z innym mężczyzną, może być podstawą do obalenia domniemania tylko wtedy, gdy z okoliczności wynika, że ojcostwo innego mężczyzny jest bardziej prawdopodobne. walcz z "dziadkami"

Gość drażni mnie to
Nie martw się, nie tylko Twoje dziecko ma tak szlachetnych dziadków :( Moje było przez babciunię wyzywane od bękarta i bachora :( Walcz o swoje i się nie daj tym śmieciom!!!!

Gość kfiatkaymail
ojcostwo mamy, nazwisko ojca mamy, spadek na papierze mamy ale w skład nic nie weszło :/ a dziecko powinno dostać jako zstępne wszystko. Walczę ze śmieciami, walczę :) od dnia wypadku. do doro: nie walczę dla siebie tylko dziecka... bez komentarza