Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

indianeczka1981

niepracujace mamyw uk prosze o rade

Polecane posty

pisze tutaj bo juz nic nie wiem, bylam u dwoch roznych osob w sprawie porady. niedlugo konczy mi sie macierzynski i na 90 % procent nie moge wrocic do pracy, nie mam z kim malucha zostawic a z partnerem nie ma szans sie wymieniac, bo on pracuje na rozne zmiany. do tej pory otrzymuje child tax i child benefit.i oczywiscie zasilek macierzynski. teraz pytanie, skoro nie wroce do pracy to zostane bez zrodla dochodu? partner zarabia srednio, ale sorry na 3 os to nie ma szans, ja to wyglada? w sobote jeszcze ide bezposrednio rozmawiac zz kims kto moze tym razem mi udzieli sensownej infromacji, pomozcie

Gość child tax chyba musi byc na
na meza , tak mysle , a child benefit mozesz dostawac na siebie

ten pierwszy co udzielal porady wspomnial o working tax credit ze partner moze pobierac na mnie, ale nigdzie nie znalazlam takiej onformacji, wiecie cos?

Gość k;k;pk
i to sa wlasnie te poleczki, ktore robia "kariere" za granica i opluwaja Polske?:D

Tak możecie starać się o working tax credit do tego zostanie child tax i xhild benefit ale rownierz możesz znalezc rejestrowana opiekunke isc do pracy i wtedy starac sie o zwrot kosztow za opiekunke

Gość Krambola dużo waznych rzeczy
Myślę że powinnaś oddać dziecko do żłobka (creche) i znaleźć prace, albo będziesz dostawała zasiłek dla bezrobotnych jeśli udokumentujesz, ze szukasz pracy. Być może przysługuje wam też socjalny jeśli spełniacie warunki i wtedy być może jako matka możesz zostać w domu. Poszukaj w necie informacji na stronie lokalnego urzędu.

i najlepiej nie pytac znajonych i jakichs tam ludzi tylko zadzwonic do reavenu 0845 300 3900 jesli nie znasz ang poprosic tlumacza i tam dokladnie ci wszsytko powiedza a nie sluchasz plotek

nie byli to znajomi, pierwsza osoba biuro ang co udziela porad, druga prawnik jakis, i za przeproszeniem gowno mi powiedzieli, hm zadzwonic i co tak z mostu powiedziec ile mi dacie bo nie mam roboty??ehh

Gość D.BillI
pablinka - 70%, bo obcięli to juz Child Benefit powinnas miec na siebie - to dostajesz niezaleznie od wszystkiego Wtc - dostaje osoba, która pracuje, wiec twoj maz, jesli jego zarobki beda odpowiednio niskie CTC mozesz dostac ty na dziecko, ale sprawdz na kalkulatorze, bo bez pracy sie tego nie dostanie

Gość D.BillI
indianeczka, też nie wiem, ale mało - lepiej rozejrzyj się za pracą, bo benefity dalej bedą ciąć i wygra ten kto pracuje - chociaż na part time coś na początek.

poki co mam prace ale na prawde nie mamy co zrobic z maluchem:( moja praca jest na 16 godz meza 40 badz wiecej jak juz pisalam dziwne zmiany ma i jest duzy problem

Gość D.BillI
spróbuj wynająć opiekunkę wykwalifikowaną i zarejestrowaną w tej ich izbie, to dostaniesz częsciowy zwrot kosztów; uzyj tego kalkulatora z linka i zobacz co i jak

ja dalej nic nie wiem o child benefit wiem juz wszystko a co z child tax roznie, jak sprawdzalam na kalk ze strony hm revenue wychodzi sporo, ten link co mi ktos wyzej podal, sporo mniej, a jak dzwonlam do nich to 5 f wiecej tygodniowo niz teraz mam, i zglupialam skoro moje zarobiki sa ponad polowe mniejsze to jak oni to licza?