Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 17mcy

wyniki proszę o interpretację

Polecane posty

Gość mama 17mcy

Czy te wyniki są ok? Chodzi o 17miesięczne dziecko. Leukocyty 11,7, erytrocyty 5,1, hemoglobina 13,6, hematokryt 40,5, trombocyty 215. Wizytę u lekarza mam we wtorek, a chciałabym spać spokojnie

Gość Co do bethesda
po pierwsze od interpretacji jest lekarz a po drugie przy wynikach powinnaś mieć normy podane. Dla dzieci są inne normy niż dla dorosłych.

Gość mama 17mcy
mam podane normy. Hematokryt norma do 38,00 a jest 40.5. To chyba nie tak dużo podniesione

Gość mama 17mcy
trombocyty norma od 200-500 a jest 215, więc też ok. Nie kapuje aja baja

Gość mama 17mcy
w sumie wszystko jest w normie. Zastanawiam się tylko czy martwić się tym podwyższonym hematokrytem??

Gość mama 17mcy
asaimt kolejny raz rozsądna i potrafi uspokoić. Chyba jedyna normalna na tym forum. Dziękuję

Gość oooooo,,,ooooo
wiecie,ze osoba o nicku "a ja baja"obraza w totalnie wulgarny sposób dziewczyny na forum dieta? ze na wymiociny sie zbiera jak sie czyta jej teksty? nie dyskutujcie z nia, topatologia na maksa, dno dna:O

Gość mama 17mcy
tak, norma jest zaznaczona do 38.

Gość mama 17mcy
a i hemoglobina jest do 13, aa mamy 13,6

Gość mama 17mcy
napisałam wyraźnie że we wtorek idę do lekarza, więc czemu znowu robią ze mnie kretynkę. Kafe zeszło na psy

jest wsio dobrze, norma hgb dla tego wieku od 10,8 do 15, więc spokojnie przerabiałam to 3 miesiące temu z moim synem, wiec znam te normy dzieciowe

Gość mama 17mcy
ok, super. Jeszcze raz dzięki. Kamień z serca. Przynajmniej weekend prześpię spokojnie.

jakby było poniżej tych norm, to powód do niepokoju, ale Twój syn ma wyniki super, żeby mój miał taką hgb, ale i u niego 12,4 to wynik dobry wiec cieszmy sie, ze mamy zdrowe dzieci

Gość mama 17mcy
martwił mnie tylko ten podniesiony hematokryt. wiedziałam że reszta ok. Dzięki asiamt

mama 17mcy ok, super. Jeszcze raz dzięki. Kamień z serca. Przynajmniej weekend prześpię spokojnie. martwił mnie tylko ten podniesiony hematokryt. wiedziałam że reszta ok. Dzięki asiamt nie no super... to juz idealnie bo na forum ci ktos napisał że zdrowe itd... bhaha nie ma jak wiarygodne źrodlo wiedzy

no oczywiście, ze lekarz stwierdzi ewentualną chorobe, ale poradzić sie zawsze można, bo po coś tu piszemy wiem co nieco o krwi więc czemu mam nie uspokoić koleżanki?

zresztą dodam jeszcze, że podniesiony hematokryt (u autorki dziecka jest nieznaczny w granicach błędu w laboratorium) i parametry czerwonokrwinkowe moga wynikać z odwodnienia organizmu, ale jeśli dziecko dostaje dużo picia, to wyniki są ok

Gość mama 17mcy
niestety mało pije

aha o i tu moze być ta przyczyna, ze paramter hematokr. jest delikatnie wyzej, ale to zadna choroba

Gość mama 17mcy
wciskamy mu ciągle picie ale sama wiesz jak to z takimi dziećmi. Ma swoje zdanie i lekko nie jest

Gość mama 17mcy
a swoją drogą zapomniałam ci napisać że jestem mamą tego chłopczyka od przechylania główki :) pamiętasz??