Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoszanka100

byłam w urzędzie skarbowym zapłacić podatek od samochodu

Polecane posty

Gość kokoszanka100

ale laska w okienku mnie odesłała do domu, bym sobie sprawdziła jak stoją ceny samochodu na rynku. No i co kurde ? czyli, że mogę powiedzieć jakąkolwiek kwotę skoro ona nie posada takich informacji :O rozwalają mnie te urzędy

Gość empress83
Podatek od samochodu płaci się na podstawie umowy kupna i wartości jaka jest wpisana na tej umowie....

Gość kokoszanka100
miałam umowe :D ale odesłała mnie do domu bym się dowiedziała ile taki samochód kosztuje na rynku masakra jak oni psują nerwy :P

Gość a co! ktoś mi zajął nick:/
kwota na umowie to jedno, a wartość faktyczna samochodu to drugie. Oni mają takie książki z tabelami, gdzie jest wszystko napisane, oczywiście te ich ceny są z dupy wzięte. Miałam praktyki w US to wiem. Może Cię odesłała, bo zanizylas wartość samochodu

Gość cfaniacz3k
dlatego lepiej nie wpisywać modelu tzn która generacja jak kupowałem Golfa nie wpisałem jaki numer i ona sprawdzała starszy :P

Gość co znaczy najlepsze?
przecież te panie w okienku głupie nie są i jak na umowie miałaś wpisaną fikcyjną bardzo zaniżoną cenę, to po prostu wiedziała, że to ściema a podatek masz zapłacić od ceny jaka jest na rynku :)

Gość kokoszanka100
jasne :) ale to ona powinna wiedziec jaka jest rzeczywista wartość rynkowa. Następnym razem przyjde, powiem jaka jest kwota i co ? uwierzy mi na słowo ?

Gość nie marudź tylko raz dwa
skarbówka ma swoje tabele wartości i wg nich powinni ci podać jaki podatek jest do zapłaty.

Gość co znaczy najlepsze?
jeśli podasz kwotę tóra mieści się w widełkach cenowych, to uzna to za właściwe zeznanie podatkowe :)

Gość kokoszanka100
ja uważam, że zachowała sie niekompetentnie, myślę że to w jej obowiązku jest wiedzieć a nie podatnika :P