Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

babeczki w kropeczki

Czy spożywacie produkty zawierające aspartam?

Polecane posty

Ciekaw jestem jakie jest wasze podejście do słodzików, których jest pełno nawet w produktach dla dzieci - budyniach, deserach, napojach, niektórych batonikach, itp. Mowa o aspartamie, acesulfamie i cyklaminianie. Zwracacie na to uwagę? To są czyste trucizny które należy omijać szerokim łukiem, a zwłaszcza nie podawać dzieciom bo wywołują pobudzenie nerwowe i fizyczne, problemy z koncentracją, zachowania ala ADHD, itp.

Szacunek. Mnie zawsze po słodzikowych napojach łupała specyficznie głowa na drugi dzień. ZAWSZE po upływie 14-16h od spożycia. I zbyt wiele razy tak było, żeby można to nazwać przypadkiem. Hit to napoje w kartonach Garden. Wypijcie 2L i padniecie od migreny po południu next day.

nie, ale kiedyś piłam tyle coli light, że wszystkie moje szklanki powinny dostac raka.

Moim zdaniem konieczna jest kampania informacyjna o tej truciźnie. Jak widzę bobasy z napojami light to mnie telepie i mam ochotę udusić durną matkę wciskając jej wózek na głowę do samej dupy.

jak widzę bobasy karmoone wafelkami i danonkami, to też mną telepie :P czy te matki wiedzą, co dają dzieciom?

Gość pomaranczowsza
!!! absolument pas !!! te sztuczne slodziki wywoluja rowniez zmiany hormonalne, jesli chodzi o hormony zwiazane z ukladem pokarmowym, akceptowaniem pokarmu i odczuwaniem glodu przez mozg. na ten przyklad: jesz, jesz, jesz, bo hormon, ktory powinien juz wczesniej zakomunikowac mozgowi, ze sie najadles, nie komunikuje... slodziki spowalniaja, jak nie wstrzymuja, wydalanie likwidaje zbednej tkanki tluszczowej, jak gdyby ja 'laminujac'. czyli, o ironio!, napoje light zamiast odchudzac spowalniaja wydalanie nadmiernego tluszczu i zwiekszaja apetyt :o dlaczego ludzie sa tak nierozumni? przeciez to sa zwyczajne ogolnie dostepne informacje, nie jakies specjalistyczne wywody naukowe, ktore ludziom za trudne do pojecia? :o

Gość errtulla
słodziki to samo zło