Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elcia234

PRZECZYTAJCIE PROSZE

Polecane posty

Jebany kraj. Takich molochów po 60-80 dzieci nadal jest na pęczki. Gruba kasa na to idzie, a dzieci nic nie dostają i cierpią, w tamtej placówce jadły non-stop makaron z sosem itp. taniochy, pamiętam jak jedno dziecko szło bez skarpetki do szkoły bo ciocia nie dała. A rodzinne domy dziecka to wielkie badania, szkolenia, lata starań i sranie w banie... mnie już minęła nadzieja, jestem załamany totalnie bo teraz będzie coraz więcej patologii i takich dzieci.

Gość Ewcia 2er
Ja to ,nie rozumie starszych z domu dziecka:/co maja od 13lat:/Z roznych przyczyn laduja w domu dziecka,patologia porzucone rodzice zgineli w wypatku.Starsi wiedza jaki ich los spotkal:/Zamiast uczyc dobrze zeby skonczyc dobra szkola wziasc przyszlosc w swoje rece zeby miec lepiej w zyciu znacznie lepiej w zyciu to jednym slowem olewaja i robia z siebie cwaniakow co ja to nie jestem mi nikt nie podskoczy:/do czasuu naprawde to wszystko jest do czasu potem sie obudzi z reka w nocniku i pytaniami co ja zrobilem zmarnowalam sobie calkowicie zycie

Gość Ewcia 2er
To tam gdzie ja jestem to jest znacznie lepiej bo dom dziecka jest podzielony;-)nie wszyscy na kupie obiady sa naprawde dobre i rozne dzieci ubrane ladne pokoje warunki maja tylko brak prawdziwej rodziny brak milosc ale napodworku jest gorzej:/jak widze ze starszy popycha mlodszego zaczepiki to nie czaje sie tylko odrazu podchodze nawet jak ma 16 17lat dowiaduje sie o co chodzi sypia sie rozne teksty w moim kierunku ale sie tym nie przejmuje jestem ostra zaprowadzam do dyrektorki mowie co jest a derektorka rozprawia dlatego tam z starszych osob dziewczyny mnie nie nawidza ale sie tym nie przejmuje;-)robie to co uwazam za sluszne a karygodne bylo by jak widze ze np podworku starszy robi krzywde mlodszemu i zebym nie zareagowala

Gość Akaadu
Jedno zasadnicze pytanie. Skoro te dane manifestują jakieś wyolbrzymienia to dlaczego Korea nie zgadza się na wpuszczenie na jej teren jakiejś konkretnej komisji która to potwierdzi? Dlaczego dziennikarze zaproszeni na objazd stolicy nie są nigdzie swobodnie wypuszczani poza wyznaczonymi miejscami a spotkania czy posiłki organizuje się im w eksluzywnych "restauracjach"i obiektach(mających imponujący poziom nawet z zachodniego punktu widzenia)gdzie jak się okazuje jadają tylko urzędnicy państwowi? Skoro nie ma powodów do zmartwień to po co ta maskarada? I skąd te tajemnicze pustki na ulicach Stolicy która wg oficjalnych danych zamieszkuje ponad 3 miliony ludzi?

Gość Akaadu
Jedno zasadnicze pytanie. Skoro te dane manifestują jakieś wyolbrzymienia to dlaczego Korea nie zgadza się na wpuszczenie na jej teren jakiejś konkretnej komisji która to potwierdzi? Dlaczego dziennikarze zaproszeni na objazd stolicy nie są nigdzie swobodnie wypuszczani poza wyznaczonymi miejscami a spotkania czy posiłki organizuje się im w eksluzywnych "restauracjach"i obiektach(mających imponujący poziom nawet z zachodniego punktu widzenia)gdzie jak się okazuje jadają tylko urzędnicy państwowi? Skoro nie ma powodów do zmartwień to po co ta maskarada? I skąd te tajemnicze pustki na ulicach Stolicy która wg oficjalnych danych zamieszkuje ponad 3 miliony ludzi?

Gość Ewcia 2er
Czemu druga strona nie pojawila

Takie placówki to kuźnie patologii. Młodsi są ładowani negatywnymi emocjami przez starszych. A starsi często zdemoralizowani, ćpający, chlejący, itd. nikt nad tym nie panuje. Moim zdaniem starszych powinni szybciej zabierać do innego ośrodka, a nie zostawiać żeby gnębili małych. Nikt tego nie robi jednak i myślę, że celowo.

Gość Ewcia 2er
Lepiej jak,sa mniejsze domy dziecka.Tu gdzie jestem to,dyrektorka wywiazuje sie z zadan.Ale tak jak u mnie to lepiej dla niektorych dzieci ze sa w domu dziecka.Jest Kacperek bardzo kochany inteligetny jego rodzice alkocholiki bija w domu nie bylo co jesc brudno smrod robactwo dziecko sie blakalo sie brudne.Te opasy co rzadzacaja pewnie politycy zasrani nie wiedza jak to jest niemaja zielonego pojecia jak to jest: co ich to obchodzi oni maja kieszenie wypchane forsa wypasione bryki domy ciuchy to oni uwazaja ze polska to bogaty kraj.Mi niczego w zyciu nie brakowalo dzieki moim rodzicom bracia mam co chce jedzonko cjakie uwielbiam w lodowce mam ze jestem szczupla duzo osob uwaza ze ladna itp to uwielbiam sie stroic sama nie wiem ile mam ciuchow i jakich butow ale nigdy nie uwazalam sie lepsze od innych a jak znudzily mi sie ciuchy albo cos to odawalam