Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedyś to mieli problemy

wyobrażacie sobie te czasy, gdy ludzie do ślubu nie wiedzieli co to seks??

Polecane posty

Gość kiedyś to mieli problemy

z dzisiejszego punktu widzenia to niewyobrażalne - mieć paręnaście lat i nie wiedzieć nic o seksie i dowiadywać się dopiero w czasie nocy poślubnej:P Dziwnym trafem to dotyczyło tylko kobiet, bo mężczyźni zdaje się byli zawsze dobrze wyedukowani:P w sumie to chyba zabawne czasy były, na pewno lepsze niż to co dzieje się teraz - 14 latka i 15latek przyłapani na małym rżnięciu w toalecie gimnazjum :P

I szkoda że minęły Ale z drugiej struny owszem było tak ze seks po ślubie tylko że ślub brało sie w wieku nastu lat wiec nie czekali długo. A teraz kto będzie czekał do 30 lat z seksem. Niemożliwe. I tak naprawdę wiek inicjacji sie nie zmienił. Tylko śluby zwiera sie później. Natomiast prawdą jest ze przyszły czasy gdzie nikt się nie szanuje, ani faceci ani kobiety. Hulaj dusza, diabła nie ma i hulają aż przehulają. A potem płaczą po katach z samotności.

Gość wolne żarty
wiedzieli i seksili się pokątnie, ale było to potępiane i ukrywane.

No też prawda że teraz nikt się tego nie wstydzi bo jest społeczne przyzwolenie I wszyscy o tym mówią, nikt się nie kryje. Przecież ludzka natura sie nie zmieniła. Potrzeby są te same. Tylko o toczka inna. I może kiedyś było więcej kobiet które czekały z seksem do ślubu ale tak jak pisałam nie musiały za długo czekać.

Gość chyba na godota
czekają, może do 30tki? jeśli kogoś kochałam, nie chciałam kazać mu tyle czekac!

Gość chyba na godota
a poza tym ładne mi te współczesne dziewice, spółkujące analnie lub wypisujące przez komunikatory czy na forum typu kafe co by tu nie robiły i co by nie wzięły do buzi i innych otworów, ehhh

Gość tylko nie bierzesz pod uwagę
kilku rzeczy 1. dawno temu brało się slub w wieku lat kilkunastu. zaraz po uznaniu za dojrzałego a nie jak teraz przeważnie po 20. 2. nawet jak w późniejszych czasach lub zaleznie od kultury brali slub bliżej 20 to i tak wcześniej się po kątach pieprzyli. wiec nie udawaj 🖐️

Nie wyobrażam sobie takich czasów, raczej ich nie było...no, chyba, że ktoś miał "szczęście" zostać wydanym w wieku lat 14.

Masturbacja to grzech ciężki, w tamtych czasach gorzej zlinczowaliby cię za "walenie" niż seks przedmałżeński.

Dlaczego? W ten sposob sie nie zajdzie w neichciana ciaze, nie złąpie syfa, nie uwiedzie dziewczyny/chłopaka i pozniej rozstanie itd.

Gość tamte czasy byly niezle
popieprzone , choc z drugiej strony tamte pokolenia potrafily przezyc zycie razem a nie to co teraz co chwile rozwody 🖐️

Mnie się pytasz? Podobnie jak homoseksualizm i seks w pozycji na jeźdźca uważane to było za zboczenie i grzech. Marnowanie nasienia które powinno służyć wyłącznie zapłodnieniu. Tak czy inaczej, jedno się mówiło, drugie robiło ;)

Gość mam zamiar
tak , wyobrazamy 2 lata temu znalam takich ludzi mieli po 28 lat