Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana_narzeczona_

Czy zaprosić mojego ojczyma rodzinę na wesele i slub????!!!

Polecane posty

mam pewnien problem!! otóz moja mam rozwiodła sie z moim ojcem kilka lat temu. ja nie mam z nim kontaktu wogole. ona znalazla sobie nowego, wziela z nim cywilny. i tu rodzi sie pytanie!! czy mam zaprosic jego rodzine na wesele i śłub ?? bo sama nie wiem inni mowia ze tak inni ze nie. moze dodam ze kiedys czesto ich odwiedzałam a teraz przyjezdzam tylko na Wigilie podzielic sie opłatkiem. wiec kontaktu z nimi zbytnio nie mam.. mam straszny dylemat!!!;( a moze napiszcie jak bylo w waszych przypadkach!! to pomoze mi to barddzo;)

Gość a kogo Ty chcesz z jego rodzin
a kogo chcesz z jego rodziny zapraszać? przecież ich nie znasz. zaproś matkę i ojczyma, i już.

no chodzi mi o jego rodziców, i rodzenstwo z mężęm i dzieci.... chociaz tak mysle ze to nie jest moja rodzina takjakby

Gość a kogo Ty chcesz z jego rodzin
a co Ty masz wspólnego z jego rodzicami? :)

Gość yy...
To wcale nie jest Twoja rodzina. Ja zaprosiłabym mamę z ojczymem, bo jednak jest z nim parą. Ale rodzinę ojczyma? Z jakiej racji?

włąsnie tak mysle bo mama mi mowi zebym zaprosila ale nie wiem juz sama.. a jeszcze jest jedno ale moj narzeczony zbytnio za nimi nie przepada bo sa ssasiadami i sa w konflikcie lekkim

Gość yy...
to tym bardziej. ani to twoje babcie, ani ciocie.

Gość stara mężatka
To zalezy jakie macie kontakty,jeżeli jego rodzice traktują cię jak równoprawną wnuczkę to moim zdaniem wypada zaprosić.Druga sprawa czy ty sama finansujesz wesele czy mama z ojczymem wspomogą finansowo.Jezeli płacisz za wszystko sama to zapraszasz tylko te osoby które chcesz.Na pewno ojczymowi byłoby przykro gdyby on finansował a jego rodzina nie byłaby zaproszona.W pewnym sensie to ojczym jest dla ciebie ojcem,A jak będzie z błogosławieństwem czy tylko mama ci udzieli czy też ojczym

Gość inamorata 7
W moim przypadku to jest tak,mój tata wyjechał do USA gdy byłam mała,moja mama popewnym czasie zaczęła żyć w konkubinacie ,czy mam ojczyma .Zrodziną mojego ojczyma utrzymujemy kontakt oraz z rodziną mojego taty też mam kontakt.Na wesele będą zaproszeni rodzina mojego taty oraz rodzina ojczyma.Rodzina ojczyma zawsze traktowałą mnie jak członka rodziny,do rodzeństwa ojczyma zwracam się ciociu,wójku a do rodziców ojczyma babciu dziadku.Ojczym dokłada się do wesela razem z moją mamą,mój tata ma przyjechać razem ze swoją żoną i ich cóką

Gość a ja mam tak ze wychowal
mnie ojczym, ojciec nigdy sie mna nie interesowal, wiec zapraszam ojczyma i jego rodzine.... tzn. nigdy nawet na mysl mi nie przyszlo, zeby nie traktowac ich jak swoja rodzine :) zwracam sie do nich babciu, ciociu itp. wiec dla mnie to zaden dylemat.... od strony ojca zaprosze tylko jego siostre, a moja chrzestna gdyz z nia utrzymuje kontakt do dzis.... reszte w tym i ojca mam gdzies :)

Ja właśnie byłam na weselu gdzie był i ojciec biologiczny i ojczym i wszyscy dobrze się bawili, tylko dj miał problem jak ich przedstawić. ;/