Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

piosenka-kobieca

Która wersja jest poprawna???

Polecane posty

Która wersja jest poprawna? Chodzi mi o postawienie myślnika i spacji między nimi. Czy te spacje powinny być z obu stron, czy może tylko powinna ona występować za myślnikiem? Proszę o pomoc. 1. Z otwartymi, wspaniałymi ludźmi niektórzy z nich od dawna byli dla mnie ważni, innych poznałam dopiero w Katowicach. 2. Z otwartymi, wspaniałymi ludźmi niektórzy z nich od dawna byli dla mnie ważni, innych poznałam dopiero w Katowicach.

Z otwartymi i wspaniałymi ludźmi. Niektórzy z nich od dawna byli dla mnie ważni, innych poznałam dopiero w Katowicach. Ja bym tak napisała. Poza tym uważam, że to stwierdzenie jest źle napisane. Jedni byli ważni od dawna a drugich poznała w Katowicach? Co ma jedno z drugim wspólnego? "Niektórzy z nich od dawna byli dla mnie ważni, innych nie zdążyłam dobrze poznać" może tak?

Gość a ja wlasnie odkrylam ze balag
debile, nie znacie sie, a radzicie!!! w sytuacji, gdy myslnik jest przerywnikiem zdania, np.: Ala ma kota, kot ma zółtaczkę, coż, bywa - rzekł kot. Poznalam w katowicach fajnych ludzi - uczciwych i mądrych. To sa 2 spacje, jedna przed i druga po pauzie!!!!! Natomiast w slowach np. bialo-czerwony, pralko-suszarka, itp, nie ma spacji

Ale to nie jest mój tekst. Pierwszy raz w życiu poprawiam czyjś tekst i nie wiem na jak dużo mogę sobie pozwolić. Głównie chodziło o sprawdzenie przecinków, itp. Nie wiem, czy mogę zmieniać zdania.