Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła mamka

Wózki ze skóry ekologicznej- wady i zalety

Polecane posty

Gość Przyszła mamka

Podobają mi się jasne wózki, jednak wiem, że są ciężkie w utrzymaniu czystości i zastanawiam się nad wózkiem ze skóry ekologicznej. Czy ktoś z was taki wózek posiada? Czy taka skóra też może się szybko zniszczyć np. popękać ? Mam tu przykładowy wózek, nad którym głęboko się zastanawiam. http://www.tosia.pl/sklep/product/p/1882/babysafe,speedy,ecco.html Jeśli ktoś zna opinie na temat firmy tego wózka, niezależnie od modelu to również proszę o opinie. W internecie jest ich mało.

Gość Agata#
Mam taki, ale nie wiem czy to jest eko-skóra . Wydaje mi się, że to zwykła sztuczna skóra (skaj). Poza tym ja mam wózek czarny (cały czarny) i absolutnie nie muszę się martwić o czyszczenie. W razie jak się zabrudzi to przelecę go na szybko jakąś mokrą chusteczką niemowlęcą, albo mokrą chusteczką do czyszczenia kuchni, albo płynem w sprayu i ręcznikiem papierowym (już próbowałam). Nie mam z nim żadnych problemów. Na razie czeka na maluszka.

Gość Agata#
A właśnie, tylko że ja nie mam tej firmy o którą pytasz, tylko innej, ale tapicerka pewnie ta sama.

Gość Przyszła mamka
właśnie mało jest takich wózków, wiem, że z emmaljungi nowe modele mają taką skóre, ale są one drogie, możliwe, że ta skóra jest inna. W sumie skaj tez nie jest taki zły. Wydaje mi się, że takie wózki sa bardzo praktyczne, kiedys to podobno tylko takie były. A czy w dotyku jest miękki ten co posiadasz? bynajmniej tam gdzie jest pokrycie gondoli

Gość Agata#
Nie no te Emmaljungi ze skaju nie są takie nowe. One są już dobre parę lat. Tak, ten który posiadam jest miękki. Mam Delti Leo z limitowanej edycji. Nie był drogi. 3w1. Wygląda dość imponująco (coś jak klasyczna Emmaljunga, a o 2/3 tańszy, producent ten sam co X-landerów i Navingt).

Gość Agata#
*** co X-landerów i Navingtonów). /Ucięło mi post./

Gość Agata#
O właśnie, wodą też można przetrzeć zamiast płynem albo chusteczkami. Zapomniałam wspomnieć. W ogóle to kurz schodzi bardzo łatwo, bo nie wnika w tapicerkę, jak to bywa z materiałowymi, tylko daje się łatwo zetrzeć na sucho, na mokro, albo nawet dłonią.

Gość Przyszła mamka
a jak są wypełnione w środku spacerówki? Czy są całe pokryte skórą? Jeśli tak to pewnie wiosna latem mogą się bardzo nagrzewać

Gość ewus87
Witam. Chciałabym kupić wózek z eco skóry mysłałam o tutek trido wersja eco,ale nie wiem jak sprawuje się wózek z takiej tkaniny. Bardzo proszę o pomoc.

Gość gość
Kupiłaś??? Dokładnie, jak latem z tym materiałem?