Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloncia oooo

czy mogę iść do dentysty na NFZ

Polecane posty

Gość iloncia oooo

w dowolnym miejscu w Polsce>?

Gość ptasiek nastroszony
mozesz ale na NFZ lecza tylko dwa zeby jeden do ciastek drugi do kawy

Gość iloncia oooo
poważnie się pytam

Gość iloncia oooo
acha, dzięki Tak szczerze powiedziawszy to zawsze do każdego lekarza chodzę prywatnie ale dokąd tego? Po co ja to ubezpieczenie płacę:/ Trzeba zacząć z tego korzystać.

Ja do dentysty koło miesiąca muszę czekać, a jak ząb boli to nie da się tyle wytrzymać, więc prywatnie zaczęłam chodzić

do dentysty naprwdę nie radze iść na NFZ mam znajomego dentystę, który opowiadał jaki chłam dają na Fundusz plomba wypada po kilku miesiącach lepiej w dentyste zinwestuj

Gość iloncia oooo
ludzie ile ja już w dentystę zainwestowałam.... chyba z 2000 zł. Każda wizyta 100 zł, nie tam że od zęba tylko każda wizyta. No ale nie jestem aż tak bogata żeby mnie było stać na takie luksusy.

a co Ci to da że pójdziesz na NFZ jak i tak bedzie trzeba to poprawić prywatnie zreszta NFZ nie refunduje wszystkiego np. leczenie kanałowe nie wchodzi w grę

Gość iloncia oooo
ale mnie prywatnie nie stac jestem bezrobotna z czworgiem dzieci. a musze im czyms rozgryzac kosci , ktore dostaje ze sklepu na zeszyt

Gość słodziaczek_ona
tak do państwowej przychodni możesz iść tylko musisz mieć potwierdzenie ubezpieczenia ... jak jesteś bezrosotna to świadczenie takie dostajesz w urzędzie pracy ... o twoim ubezpieczeniu

Gość słodziaczek_ona
to nie prawda, że dają chłam ja byłam i jestem zadowolona !! a raz byłam prywatnie to po 2 miesiącach wyleciała mi plomba :/ i poleciałam do przychodni bo blisko miałam i ta sama plomba trzyma mi się juz 5 lat !! :) więc to zależy od dentysty ... :)

Gość smaklata
tak szczerze powiedziawszy nie ma reguły. Raz pójdziesz prywatnie i będzie kiepsko, innym razem na NFZ, a okaże się super. Ale myślę, że jak chcemy mieć pewność o skuteczności wykonywanych usług to myślę, że trzeba szukać gabinetu z doświadczeniem jak Bamed z Łodzi, dentyści mają wiele lat doświadczenia, no i też wyjątkowe podejście do pacjentów a to też się liczy.

Gość tratratralalala
Nie nie nie nie i jeszcze raz nie. Mogę opowiedzieć swoją sytuacje byłam u dentysty z NFZ dokładnie u dentystki leczyła mi 3 zęby. Kiedy skończyła byłam ucieszona że mam je zrobione i wszystko super minął miesiąc zaczął mnie bolec jeden ząb co mi robiła z tyłu (duzy był) poszłam do innego dentysty żeby sie dowiedzieć co się dzieje zrobił mi zdjęcie zęba okazuje się, że kanały są zle leczone i ze to bedzie kosztowało od 350-400 zł za wizyte wtedy zapłaciłam 100zł, cóż zęba wyrwałam bo było taniej. Robiła mi jedynke plomba wyleciała po 2 miesiącach poszłam do niej zeby mi naprawiła, zrobiiła to ale za pewne nie na długo, teraz trzeci ząb który mi robiła też z tyłu teraz mnie boli jak jem czy go dotykam plomba tez wypadła i co? kolejny wydatek przez tą suke! jak poszłam do niej złożyć reklamacje to mi powiedziała że ona mi tego zęba nie robiła i że rzeczywiści jest zle zrobiony no ale k***a mać chodziłam tylko do niej i ona mi go robiła. Wrrrrr

Gość fotel
ale bezpłatne są tylko plomby z amalgamatu.na wizytę też się trochę czeka.bezpłatne plomby białe tylko od 1 do 3 lub 4.leczenie kanałowe płatne.