Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczędzanie to oszustwo

Myślisz, że gdybyś zużywała 2x mniej prądu, to byś za niego płaciła 2xmniej?

Polecane posty

Producent i dostawca nigdy, ale to nigdy, nie pozwolą sobie na niższe wpływy.

Gość czesława mozila
komputer stacjonarny dużo żre bo jak mi się popsuł i kupiłem lapka to zużywam ok 30kWh prądu mniej w miesiącu

Gość Twardy Waldek
jak zamienilam pcta na lapka zuzywam ok 30kwh prądu mniej na miesiąc

debilnie postawiona teza . oczywiście ,ze jesli zużywasz mniej prądu to mnie płacisz , z tym tylko ,ze istnieja koszty stałe tego prądu , jakie oplaty przesyłowe i tym podobne , które nigdy nie zniwelują rachunku tylko do kosztów zużycia , ale jeśli mniej prądu zużyję to logiczne ,ze mniej za ten prad zapłacę .

mąż taki ma :) ma nawet taka funkcję , że jak wprowadzisz cenę prądu to pokaże nie tylko jego zużycie ale jego cenę :) i tak np . dowiedzaiłam sie ,zę upieczenie chleba kosztuje mnie 22 gr :)

oj polaczkowie cos tak debilnego jest tylko tutaj mozliwe .... ja moze byc czegos 2 x mniej ? ni postrzegacie debilizmu stosowania funkcji mnozenia czyli powiekszania w celu okreslenia pomniejszenia ? debilizm ksiazkowy :o

nawet nie rozumiecie postawionej tezy i problemu :o

w takim razie niech będzie "poprawnie", czyli o połowę mniej, a nie zwyczajowo i błędnie 2x mniej :classic_cool:

"Proszek do prania Poprawnie, czy nie każdy wie o co chodzi " A tobie co chodzi? :o

Gość ale to kafe jest przewrotne
no jeszcze takiego idioty nie spotkalam, ktory by myślal, że opłata za prąd to tylko kWh x jakas stawka :D a autorka chyba wlasnie odkryła wzor na obliczenie oplaty (i jego pokrętne skladowe) i mysli, żejest kolumbem :D

> no jeszcze takiego idioty nie spotkalam, ktory by myślal, że opłata za prąd to tylko kWh x jakas stawka to było jasne, że taki temat na kafe jest jest za trudny :o A gdy było, że stawkax kWh, to myślisz że zużywając połowe mniej, płaciłabyś połowę mniej? o słodka (czy raczej głupia) naiwności...

fakt jest taki ze rachunek "z elektrowni" zawiera nietylko cene pradu ale i stale oplaty lub takie ktore sa doliczane procentowo do rownolegle do zuzytego pradu ale generalnie jezeli zuzywamy mniej to powinno sie tez mniej placic - taka moja logika .

babeczki idioteczki.... Jasne... Dziś WSZYSCY zużwamy 2x mniej prądu niż 2 lata temu i wg was płacimy o połowe mniej... froum idiotek i dla idiotek :o żenujące :o w następnym temacie lepiej zapytam o kolor szminki albo pękniętą gumę. to będzie na poziomie większości z was :o

niestety za biurokracje placimy miesiecznie tyle samo bez wzgledu nato ile zuzywamy :o

Prąd podrożał niewiele przez ostatnie 10 lat. A urządzenia typu lodówka czy pralka biorą znacznie mniej. Poszły w górę opłaty przesyłowe i abonamenty za to. Nie zmienia to faktu, że kto mniej zużywa ten mniej płaci. Czego drążysz dziurę w całym? Nudzi ci się tak bardzo?

Gość diwqehb
Czym mniejsze zyzycie jakiejkolwiek energii przez użytkownioków ,tym większe opłaty stałe,wiec jak mnóstwo osób bedzie oszczedzac energię elektryczna,to elektrowania ceny nośne i stałe podywższy aby wyjsc na swoje.

Babeczki ..... ja nie dosiegam moim mozgiem tym porownaniom wiec moze w celu wyjasnienia odpowiedzialabys na moje pytanie - zadanie ? babeczka ma 100,- zl a jej kolezanka 2x mniej . ile pieniedzy ma kolezanka ? :D

Gość diwqehb
babeczki w kropeczki ja akurat zużywam prąd na tym samym poziomie i niestety nie pąłce tak samo,płace co jakis czas wiecej,ze wzgledu na podwyzki opłat stałych i podwyzki energii.