Men Struacja bannum profanum 9 0 Napisano Październik 16, 2011 Jest zasada, że w środkach komunikacji miejskiej ludziom starszym miejsca się ustępuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość liiiiiiiiiiiiiiiiiiiiina Napisano Październik 16, 2011 fakt, w w-wie to nie obowiązuje, czy staruszek, czy kobieta z brzuchem ciążowym, nie ma chętnych:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość zoja rr. Napisano Październik 16, 2011 wiesz, ja pochodzę ze wsi, mieszkam w w-wie i też to obserwuję, ale mnie właśnie na tej prowincji wychowano właśnie tak, żeby okazywać szacunek potrzebującym, m.in. osobom starszym w autobusach, takie mam wrażenie, że to młodzi warszawiacy są najgorsi, wpatrzeni w swoje i-pady, i-pody itp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chomiczyna 999 :( Napisano Październik 16, 2011 ja ustępuję tylko osobom starszym, źle wyglądającym, połamanym albo z pieskiem :) o ile mogą go wziac na rece ale wychodze z zzałożenia że pies musi miec wygodnie rdzenna Warszawianka ;) kobiety w ciązy - to zalezy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-Bimbałek- 0 Napisano Październik 16, 2011 Z Chomiczówki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uszy do góry Napisano Październik 16, 2011 jestem takim wieśniakiem:), ustępuję ciężarówkom i staruszkom, ale babolom z dzieciakiem kilkuletnim, które chce posiedzieć - nie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość i ja jestem z Warszawy Napisano Październik 16, 2011 Jako warszawianka w trzecim pokoleniu powiem, że mnie też wychowywano w ten sposób, że starszym/inwalidom/kobietom w ciąży się ustępuje miejsca, że wsiadając do tramwaju/autobusu (metra wtedy nie było, ale stosuje się również) należy POCZEKAĆ AŻ WYSIĄDĄ PASAŻEROWIE WYSIADAJĄCY, że w środkach komunikacji zbiorowej się nie je, nie krzyczy, nie kładzie nóg na siedzeniach, nie słucha głośno muzyki, nie staje się w drzwiach, itp. Teraz niestety od kilku lat do Warszawy zjeżdża się mnóstwo ludności wiejskiej i małomiasteczkowej, z terenów, na których takich udogodnień jak tramwaj nie było i po prostu nie umieją się zachować. Co gorsza, ci co przyjechali kilka lat temu mają już dorastające dzieci, którym przekazują swoje prostackie nawyki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Antyfanka Beatki Serwatki Napisano Październik 16, 2011 J jestem z Krakowa jak wawa do nas przyjezdza, to kradnie nawet siedzenia z tramwajow. Wies!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość grunt to umiec Napisano Październik 16, 2011 z kulturą pierdzielić bzdury i powielać stereotypy tak Was wychowano? gratuluję !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kreska na /// Napisano Październik 16, 2011 tak, warszawiacy to po prostu elita intelektualna i wzorzec zachowań...co za bzdury piszecie, jestem z w-wy od zawsze:) i mam mnóstwo znajomych "przyjezdnych", którzy mają lepsze maniery niż wystylizowane dzieciaki z warszawy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Men Struacja bannum profanum 9 0 Napisano Październik 16, 2011 Właśnie jeszcze to. Człowiek jeszcze nie wyjdzie, a wieśniactwo pcha się do wejścia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kikikikkkmx Napisano Październik 16, 2011 MCHEROM WRACAJACYM Z KWIATKAMI Z GIELDY BAKALARSKIEJ NIE USYEPUJE! BO BAZARZE LAZI GODZINAMI I NOGI JA NIE BOLA! WIEC NIE USTEPUJE .KOBIETA W CIAZY USTEPUJE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość OlaFasola23456 Napisano Październik 16, 2011 bo wychodzisz jakbyś miał kuźwa protezy zamiast nóg i pełne gacie...jak ślimak jakiś, kuźwa panicz warszawski, jak sie nie podoba to taksówkami jeździj, chyba, że cię nie stać bo ci wieśniaki pracę zabrali i powietrze zatruwają, myślę, że powinno się opodatkować tych wieśniaków, wtedy ty będziesz się czuł jak pan w swoim mieście Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Men Struacja bannum profanum 9 0 Napisano Październik 16, 2011 A co olafasola pewnie burak ze wsi jesteś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość oiuytyuio Napisano Październik 16, 2011 Men Struacja krew Ci z cipy leci wiec zamknij ryj cipo jebana:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chomiczyna 999 :( Napisano Październik 16, 2011 nie z chomiczówki ale kocham Chomisie ;) tak słuchanie muzyki jest beznadziejne zwykle to grupki dresów wiec nikt im nie zwróci uwagi ale ostatnio na Pradze jakies patologi wsiadły (kolo 30-40 lat nie wiem ile bo zniszczone to alkoholem itp. ) z bachorem kolo 5 lat taka parka i słuchali na cały regulator swojej dolby komórki :o no i jak ktoś poriuszył ważna kwestia....jeszcze 5-10 lat temu najpierw sie wysiadało a teraz wszyscy sie pchają zeby wsiadac ale jest też druga strona modelu - ludzie o cięzkich duupach ktorzy siedzą do ostatniej chwili i chcą wysiadać gdy autobus sie zatrzyma i otworzy drzwi (wtedy dopiero podnosza swoje zacne tylki :o zamiast juz stac kolo wyjscia) ludzie wsiadają mysląc ze nikt nie wysiada a tu nagle jakis zyeb wysiada i pcha sie ...jak jest gapa to powinien nie być takim chamem i poczekac do nastepnego przystanku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
paniczka.wka 0 Napisano Październik 16, 2011 kikikikkkmx MCHEROM WRACAJACYM Z KWIATKAMI Z GIELDY BAKALARSKIEJ NIE USYEPUJE! BO BAZARZE LAZI GODZINAMI I NOGI JA NIE BOLA! WIEC NIE USTEPUJE .KOBIETA W CIAZY USTEPUJE kobietą ? :O widać super poziom...i to pisanie caps lockiem...może lepiej siedz w tym autobusie bo żylaki ci sie zrobia na nogach na mózgu chyba już masz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aaaaaaaaaaaaah Napisano Październik 16, 2011 szlachta jebana,pewnie popierdalasz w burach od chinczyka za dyche a masz sie za niewiadomo kogo :O jestes burakiem i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Men Struacja bannum profanum 9 0 Napisano Październik 16, 2011 Aaaaaaaaaaaaah nie jesteś na polu, więc pisz jak na człowieka kulturalnego przystało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość i ja jestem z Warszawy Napisano Październik 16, 2011 "ale jest też druga strona modelu - ludzie o cięzkich duupach ktorzy siedzą do ostatniej chwili i chcą wysiadać gdy autobus sie zatrzyma i otworzy drzwi (wtedy dopiero podnosza swoje zacne tylki zamiast juz stac kolo wyjscia) ludzie wsiadają mysląc ze nikt nie wysiada a tu nagle jakis zyeb wysiada i pcha sie ...jak jest gapa to powinien nie być takim chamem i poczekac do nastepnego przystanku " Takich jest mniejszość. Jeździsz metrem? Ja codziennie, niemożliwością jest wysiąść normalnie, mimo że wstaję mniej więcej w połowie odległości między stacjami i staram się stanąć przy drzwiach (co też jest trudne, bo przecież wszyscy wsiadający robią krok za drzwi i tam zostają, mimo, że w środku jes dużo miejsca :o ), bo już motłoch z peronu wpycha się do środka. Radzimy sobie z tym jak możemy: ja rozkładam łokcie, a mój brat chodzi z wielką torbą sportową (jest osobistym trenerem) i wali tą torbą po przedwcześnie się wpychających - oczywiście niechcący. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Max Zander vel Klaun 20 Napisano Październik 16, 2011 Nie jestem wieśniakiem ale staram się robić karierę towarzyską w Warszawie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chomiczyna 999 Napisano Październik 16, 2011 nie mówię o tych co chcą wysiasc stoją pol drogi do przystanku by sie dopchać do drzwi ale o takich co zrywają szanowną pupcie w ostatniej chwili, nierzadko gdy autobus juz sie zatrzyma i otworzy drzwi....wiadomo można sobie w ostatniej chwili uswiadomic "tu mialem wysiasc! " ale ja ciagle spotykam takich ludzi...:o aha spanie w autobusie też nie należy do dobrych obyczajów :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chomiczyna 999 Napisano Październik 16, 2011 no chyba że jest luzno...ale wkurzające gdy siedzisz sobie przy oknie nagle wtrybania sie ktoś normalnie w sumie wygladający i juz po kilkunastu minutach pokłada sie na Tobie,albo kladzie glowe ;/ aa no i problem z wysiadaniem jest wtedy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Max Zander vel Klaun 20 Napisano Październik 16, 2011 " [zgłoś do usunięcia] chomiczyna 999 nie mówię o tych co chcą wysiasc stoją pol drogi do przystanku by sie dopchać do drzwi ale o takich co zrywają szanowną pupcie w ostatniej chwili, nierzadko gdy autobus juz sie zatrzyma i otworzy drzwi....wiadomo można sobie w ostatniej chwili uswiadomic "tu mialem wysiasc! " ale ja ciagle spotykam takich ludzi... aha spanie w autobusie też nie należy do dobrych obyczajów " A gdize indziej miałbym spać jak jestem na wycieczce w Warszawie:P?Chyba nie napiszesz ze w hotelu:P.Jak nikt mnie nie zasponsoruje to nie bede tam spał:P. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Max Zander vel Klaun 20 Napisano Październik 16, 2011 A pamiętam kiedyś jak koleś był zgorszony jak zasypiałem na siedzeniu obok niego:D. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość chomiczyna 999 :( Napisano Październik 16, 2011 bez przesady to nie turysci śpią po autobusach tylko ludzie, widac może zmęczeni po pracy, chociaż ostatnio siedziała kolo mnie taka damulka..chyba podpita, śmierdziała papierosami i miala czekoladki i kwiatki to było 14 pazdziernika pewnie nauczycielka :o zamiast chlac wieczorem, pije taka w pracy w szkole i wraca narąbana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ooo jaaa Napisano Październik 16, 2011 co was obchodzi kiedy ludzie podnosza sie z miejsca czy czy ustepuje miejsca kazdy robi co chce i przestancie sie podniecac ja nie ustepuje bo nie mam na to ochoty a zdanie innych jakos mnie nie interere Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach