Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam trakie pytanie

Urząd pracy - ciąża PYTANIE

Polecane posty

Gość mam trakie pytanie

W UP jestem zarejestrowana od dłuższego czasu, jestem również tam ubezpieczona. Za tydzień idę się podpisać- a jak dowiedziałam się o ciąży to nie szukałam nawet żadnych ofert i się tym nie interesowałam. No i właśnie moje pytanie jest takie: pójdę się podpisać i będą się mnie pytać jak moja sytuacja wygląda to jak im powiem prawdę że jestem w 25 tc i nawet nie patrzę na ogłoszenia/nie wolno mi teraz pracować bo już 3 ciąże straciłam a ta jest CWR- mam tak na karcie ciąży/ - pokazać im kartę? Nie chcę żeby się tam wydarły bo i tak potrafią? A i w necie jakieś takie pierdoły przeczytałam tylko nie wiem czy to prawda, że po urodzeniu jakieś pieniążki mogę dostać?

Gość 35tydz ciazy
KOtek W Up nie musisz mówic o ciązy.Po urodzeniu dziecka idziesz tam z aktem urodzenia i dziecko tez ma ubezpieczenie.Po urodzeniu dziecka otrzymasz becikowe,ale tu uwaga bo od 1stycznia musisz byc byc opieka lekarza do 10tyg ciąz.Ja tez jestem w ciaży,u mnie 35tydz. A,z UP nie dostaniesz pieniędzy za urodzenie dziecka

Gość 35tydz ciazy
bercikowe załatwiasz w Mopsie

Gość ifilkona
A ja słyszałam, że juz nie ma becikowego... Może się mylę, ale koleżanka rodziła w grudniu zeszłego roku i cieszyła się, że załapała się jeszcze na ostatnie becikowe

Gość 35tydz ciazy
jest becikowe.jesli masz termin porodu w styczniu to dostaniesz je tylko jesli do 10tyg ciazy byłas pod opieką lekarską.Potrzebne bedzie zaswiadczenie od lekarza

Gość mam trakie pytanie
Do lekarza chodzę ze względu na moje problemy od pierwszych tygodni ciąży, więc z jakimiś papierkami problemu nie będzie. Rodzę a raczej termin mam na luty..

Gość mam trakie pytanie
czytam tak to i wydaje się mi że powinnam dostać becikowe i starać się o zasiłek rodzinny- jak to jest z tym zasiłkiem? Bo mąż na umowie ma 900zł brutto więc na pewno nie będziemy przekraczać tej sumy co jest wymagana na zasiłek