Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rimmelka

dziwne kłucia

Polecane posty

Gość rimmelka

witam, zakładam ten temat bo już sama nie wiem co mam robić. Przez parę dni miałam zaparcia, nie chodziłam do łazienki w ogóle, miałam straszne kłucia po lewej stronie brzucha (domyslam sie, że to śledziona, gdyż dokładnie w tym miejscu miałam podobne kłucia podczas przechodzonej mononukleozy). Od soboty mam za to przeciwne objawy - biegunka, a dziś dziwne długie i podłużne stolce (miękkie) i strasznie kłucie po prawej stronie brzucha na górze (tak jakby wątroba). Robiłam badania, próby wątrobowe są znakomite. Nie wiem czy to zwykłe zatrucia pokarmowe, czy inne poważniejsze objawy. Nie pale ani nie piję (w ogóle!)

Gość ladydii
Też miałam takie kłucia plus zaparcia lub dla odmiany biegunkę. Oczywiście zlekceważyłam to, a po jakimś czasie doszły silne bóle żołądka i wymioty. Diagnoza - wrzody. Nie piję, nie palę. Dużo się stresuję, jem nieregularnie. Wiele nie trzeba było. Wybierz się do lekarza.

Gość rimmelka
Mam to samo, dużo się stresuje, jem nieregularnie i niekoniecznie za zdrowo. Poszłaś do zwykłego lekarza, on dał Ci skierowanie na badania? Martwi mnie to, bo kłucie po prawej stronie tak jakby się nasilało. Nigdy nie mialam problemów w tej kwestii, pojawiło się to dokladnie w środe w zeszłym tygodniu (wtedy zjadłam coś, co wiem, że mi zaszkodziło, bo od razu poczułam się bardzo źle)

Gość ladydii
Byłam u zwykłego lekarza, który najpierw podejrzewał kamienie w woreczku, bo jak mi nacisnął pod żebra, to myślałam, że się popłacze - chociaż nigdy mnie tam nie kuło. Kuje na wysokości pępka po prawej stronie. Poza tym potem bolał mnie brzuch w okolicach pępka jak naciskałam leżąc na płasko. Zobacz u siebie. USG wyszło czyściutkie, więc dostałam skierowanie na gastroskopię i tam wszystko wyszło. Tragedia :o

Gość rimmelka
Ja ogólnie mam wrażliwy brzuch na dotyk, nie lubię jak mi go ktokolwiek przypadkiem nawet dotknie. Mnie kłuje tak jakby pod piersią, schodząc troszkę na prawy bok, stąd moje podejrzenia o wątrobie. Dotykałam okolic pępka ale nic się nie działo, nie czułam bólu. Ból czuje przy oddychaniu, przy ruchu, ale tylko po tej prawej stronie. Nawet nie wiem z czym mogłabym pójśc do lekarza, bo wyniki badań mam bardzo dobre, od soboty mam tylko ten ucisk i biegunkę. Pojawia się ona tylko rano - w ciągu dnia w ogóle już nie chodzę do łazienki.

Gość ladydii
Idź jak najbardziej do lekarza, bo taki ból nie bierze się z niczego :)

Gość rimmelka
zauwazyłam też, że mam taki jaki ... powiększony brzuch na samej górze, zaraz pod piersiami. sama nie wiem co mam myslec. tak jak mowilam - rano jest najgorzej, teraz zero bolu, do łazienki chodzic nie musze. zażyłam hepatil, moze coś pomorze. zobaczymy jak bedzie jutro :)