Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczegoooodlaczegoooo

dlaczego tak trudno zajść w ciążę jeśli wszystko jest ok?

Polecane posty

od razu napiszę: ja zdrowa, mąż zdrowy, mamy już dziecko - poczęte w 14dc niespodziewanie przez jeden nasz wybryk:) innej opcji nie było...teraz staramy się o drugie i nie wychodzi, czemu tak się dzieje?czuję kiedy mam owulację, boli mnie wtedy podbrzusze, kują jajniki, kochamy się co 1-2dni, ale nic z tego, nie myślimy jakoś specjalnie o tym, nie robimy tego na siłę...czy Wy też tak macie, myślałam, że wyjdzie w 1-3 cyklu:o

Gość no to moze lepiej
ile lat minęło od pierwszej ciąży? Wiesz sytuacja mogła się zmienić -to że wcześniej był ok nie znaczy że teraz uda się od razu. Te badania robiliście teraz czy dawniej?

corka ma 2latka, niedawno sie badalismy, a nawet jakbysmy sie badali 2lata temu to mozliwe zeby w 2lata miec problem z plodnościa? z jakiego powodu?

Gość czasem wystepuje
tzn plodnosc wtórna mówi ci to cos? moga byc jakies komplikacje itd to ze sie wam udalo szybko z 1 nie znaczy ze z drugim dzieckiem tez tak musi byc

Gość czasem wystepuje
nasienie męskie tez sie zmienia i to ze wczsniej splodziliscie dziecko nie nzaczy ze moze nie miec problemow moglo sie pogorszyc itd u ciebie moga byc jakies zmiany itd itd rozne moga byc przyczyny kolezanak moja ma corke obecjnie 4 letnia i starali sie o drugie dziecko az 3 lata i leczyla sie po 1 ciazy bo gdy zaczeli sie starac to okazalo sie ze ma edomoetrioze i problemy z owulacja

Gość prolaktyna
badałaś wskaźnik prolaktyny?

Gość czasem wystepuje
to nie piekarnia ze myslisz ze udasie w 3 cyklu zastanow sie troche

Gość prolaktyna
u jednej z moich koleżanek pojawił się właśnie problem prolaktyny, u drugiej za wysoki poziom TSH jak chcesz być w ciąży on nie może byc większy od 1. A innej koleżance przeszkodziło to że po 1 ciąży przybrało sie jej parę kg. Porób badania!!!

Gość prolaktyna
W polsce często jest tak że wiele osób ma prolaktynę w przedziale do 4 i lekarze mówią że to norma ale nie jest tak!! Jak chcesz zajść w ciąże i donosić ją bez żadnych kąplikacji twój wskaźnik musi być poniżej 1!!!

dzieki.

Gość kochana to że 2 lata temu
byłaś zdrowa ma się nijak do tego co jest teraz:O niestety, ale po pierwszej ciąży u bardzo wielu kobiet pojawia się problem z tarczycą i to właśnie TSH należy sprawdzić w pierwszej kolejności aby starać się o dziecko wynik TSH powinien oscylować w okolicach 1 max 2 dlatego nie można się sugerować normami laboratoryjnymi, które podają, że norma jest od 0,27 - 4,20

to co dziewczyny pisza powyzej to czysta prawda, u mnie było podobnie w 1 ciaze zaszłam za 1 razem ( poroniłam), natomiast w 2 ciaze staralismy sie chyba w 8 cyklu sie udało i teraz córcia ma 2,5 miesiąca. cóż organizm sam wie kiedy moze pozwolic sobie na ciąże, - kiedy w 200% zaistnieją wszystkie czynniki które powodują ciąże, i choc nam kobietom wydaje sie ze przeciez mamy owulacje to czemu nie jestesmy w ciazy - dziwne prawda ?! a jednak tak sie dzieje i nie wiadomo czemu. moja 2 ciaza to wielkie szczescie i poczeta w najbardziej odpowiednim czasie bo jeszcze dokładnie miesiac wczesniej miałam wypadek samochodowy a miesiac po nim zaszłam w ciażę :)

dollllka, gratulacje! dzieki wszystkim za odpowiedzi, po prostu myslalam, ze to wszystko takie latwe i proste, a jednak nie...no coz, poczekamy jeszcze 3 cykle, a potem skonsultuje to z lekarzem...pozdrawiam!