Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskadaaa

Znacie jakaś piosenkę dziecięcą o kaczuszce??

Polecane posty

Gość tylko tą z mini mini
jest na yt

Gość ja znam taką ale chyba
nie dla dzieci Kaczuszko kaczuszko nie chowaj się pod łóżko bo przyjdzie kaczorek rozepnie rozporek ty rozłożysz nóżki i będą dwie kaczuszki No wiec jak widać nie dla dzieci, choć wlasnie jako dzieci ją śpiewaliśmy ;) A najsłynniejsza piosenka o kaczuszce to kaczka dziwaczka.

Gość piosenka z pana kleksa
- kaczka dziwaczka !

Jeszcze jest taka świąteczna Na galązce choinkowej wisza dwa jabluszka przy jabluszku pierwszym pajac przy drugim kaczuszka pajac biały jest jak piekarz mąke ma na brodzie a kaczuszka zlota jakby skapala się w miodzie i coś tam dalej ale nie pamietam. Mama mnie uczyła 20 lat temu ;)

Gość ramoneska
a ja taką- malutkie kaczuszki po wodzie pływają mamuusi nie mają, tatuusia nie mają a skurwysyny pływają

oo i jeszcze taka szła kaczuszka polną dróżką wśrod maków kąkoli i kwakala dana sama sama czyli solo dana dana dana solo czyli sama chwilę potem ta kaczuszka kaczorka spotkała aa tu to masz http://jolakaczmarek.com/teksty.szla_kaczuszka.html

Tu jest cała Pamiętam ją z dzieciństwa,a mam...... ponad 40 lat Po ścieżce co wiodła przez pola kwitnące raz Kaczor Kaczuszkę prowadził pod nóżkę a Kaczor z Kaczuszką byli pod muszką i kiwali się. Kaczuszka do ojca tak rzekła: Papa, czy Maki dla draki poderwać się da? Niełatwo Mak zdobyć odrzekł jej na to Papa Bo jeśliby Kaczuszkę wziął za żonę to cały świat zapytałby zdumiony: Kaczuszko wiesz maki są tak duże, duże, duże a ty masz krótkie nóżki jak zwykle u kaczuszki Kaczuszko wiesz maki są czerwone tak jak róże kaczuszki są nie duże i tak już w życiu jest... Na ścieżce co wiodła przez pola kwitnące Mak ujrzał raz małą Kaczuszkę na łące Mak ujrzał Kaczuszkę i pokochał ją ze wszystkich sił... Mak zaraz zapytał mamusię: Mama czy łatwo Kaczuszkę tę zdobyć się da? Niełatwo jest zdobyć Kaczuszkę odrzekła na to mama Bo jeślibyś Kaczuszkę wziął za żonę to cały świat zapytałby zdumiony: Kaczuszko wiesz maki są tak duże, duże, duże a ty masz krótkie nóżki jak zwykle u kaczuszki Kaczuszko wiesz maki są czerwone tak jak róże kaczuszki są nie duże i tak już w życiu jest... Aż razu pewnego, ot tak w końcu wiosny, każdy z nas przecież miał romans miłosny Mak ujął kaczuszkę w ramiona i pobrali się... Lecz zaraz niedługo łzy spadły gorące Kosiarze skosili maki na łące i tylko wspomnienie po makach kwitnących zostało tu... Kaczuszko nie bądź taka zapłakana ja także byłam kiedyś zakochana

Gość pomelowa
Cos takiego bylo - Nad rzeczką,opodal krzaczka,mieszkała kaczka Dziwaczka. A zresztą,nie chce mi sie pisać,tu jet - http://www.tekstowo.pl/piosenka,fasolki,kaczka_dziwaczka.html :-)

Gość pomelowa
I give up :-) :-O

Gość maniolka igolka
mini disco - kaczuszki