Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eleonorra

zła żona

Polecane posty

Gość eleonorra

czy ja na prawde jestem zła zoną? moze wy mi powiecie ? Wyszlam za mąz 2 lata temu przed slubem bylismy razem juz 9 lat. Ja zwykla prosta dziewczyna ekspedietka. On wlasna mala firma koniec konców zaczelam u niego pracowac. Po 6 latach znajomosci postanowilismy razem zamieszkac. Jeszcze przez prawie rok dostawalam normalnie wyplate potem juz mi nie dawal , no bo przeciez razem mieszkalismy itd . ( tak bylo w jego mniemaniu) jego marzeniem byl dom. Wiec co? namowil mnie na kredyt hipoteczny na ogromna sume i 30 lat spłaty ( jeszcze nie wyszłam wtedy za niego ) . Ok mamy dom,dziecko on mowi zebysmy sie ozenili zgadzam sie. Ogólnie ma wstretny charakter, wybuchowy ciagle ryczy. Jeszcze do tego jedynak i jego mamuska. nawet nie wiecie co ja przezywam. Okazalo sie ze on jest ze mna nieszczesliwy, ze jestem ciagle przciwko niemu. A wszystko zaczelo sie od tego ze zaczelam mu odpyskiwac i nie daje mu sie. Wiec to juz mu nie pasuje. I mowi mi ze ja urzadzam ciagle awantury. Chce rozwodu i karzemi sie z dzieckiem wyprowadzic z domu. Zdziwilam sie bo za mala to by w ogien skoczyl. Jak juz jestem spakowana godzi sie ze mna. Ale juz pozalil sie tesciowej i od pol roku ciagle drzemy koty. ona mnie nienawidzi bo jej synowi krzywde robie. A teraz wymysli nowy biznes i co? ja bezrobotna karze mi do UP po dotacje isc i firme na siebie zalozyc. Cwaniak. Powiedzilam zeby mnie w swoje intresy nie mieszal bo jak narobi machlojów to mnie beda po urzedach ciagnac bo firma jest moja. oczywiscie na razie 2 lata siedze w domu wychowuje dziecko on mnie utrzymuje. Czy mam racje ze nie chce sie zgodzic na załozenie firmy .

Gość eleonorra
mam wrazenie ze on mnie tylko wykorzystuje cos chce to ja jestem dobra. Ogolnie to on mnie nawet nie kocha nawet mi tego nie mowi, nie caluje , nie tuli. Ta cala historia z rozwodem byla pol rou temu ale tak ogolnie nic sie nie zmienilo nie skrzy juz miedzy nami, Moj problem to dziecko bo boje sie ze mi je wezmie i ten piepszony kredyt. Bonawet ja sie rozwiode to kredyt mi zostanie bo banku to nie intereuje jak on nie bedzie placic rat przyjda do mnie. Inie wazne ze tam nie mieszkam

nie zgadzaj się co ty jak coś nie wyjdzie to będę ciebie ciągać. Szkoda tylko że finansowo jesteś od niego uzależniona no i ten kredyt ja bym się nigdy nie zgodziła

Gość autorko
ja bym wogole się z nim nie wplątała w żadne interesy przed ślubem. Odważne jesteście dziewczyny🖐️

Gość eleonorra
no ale juz wczoraj tesciowa do niego dzwonila cos gadala . A ona na to .....( moje imie) nie chce sie zgodzic . wiec stara mu juz dupi zeby mnie popedzic do UP po kase.

Gość eleonorra
Strasznie chcę się ruchać z leniwymi sk00rwielami, którzy traktują kobiety jak szmaty, zapładniają i zostawiają z dzieckiem!

Nie bądź głupia. Koleś ewidentnie traktuje Cię jak służącą, jak pracownika. Kopnij go w zad tylko najpierw przepisz na niego kredyt za dom.

Gość szczotkowalnia
O, kurcze...jakbym czytała o sobie :( Mój mężuś otworzył firmę na matkę i zatrudnił w niej kochankę. Ja o niczym nie miałam pojęcia bo z teściową nie gadałam a zresztą ona mieszka w innej miejscowości. I taki był koniec mojego małżeństwa :( Ale ja nie żałuję :D

Gość eleonorra
no z kredytem nie jest tak hop siup. Bank musi sie zgodzic na przepisanie kredytu na jedna osobe . Wtedy on muis wykazac zarobki z 3 ost miesiecy ze ma zdolnosc kredytowa . A on oczywiscie sam nie ma zdolnosci. Domu powiedzial ze nie sprzeda . Dom jest w czesci mniejszej moj wiec toretycznie musi mnie splacic. Ale kredyt zostaje na poich plecach i strach czy zaplacil rate. Wiec ja juz nie dam sie namowic za zaden kredyt , firmy itp. Niech se z mamuska wezmie. Ale juz to widze co ona gada na mnie Darmozjada w domu trzyma co ona se mysli ze ty bedziesz na nia pracowal? a ona w domu bedzie siedziec. Ja szczerze to nie wiem kiedy on znowu wypali z hasłem wyprowadz sie biore rozwod z toba. Ale juz nie bede plakac po prostu to zrobie odejde bo mam juz dosc byc pod presja meza i tesciowej.

Gość eleonorra
moze ktos jeszcze sie wypowie

Gość eleonorrahalo
wznawiam temat prosze o porady :)

9 lat coolaja sie ze sobą by po 2 sie rozwiesc :O Dziecinada :O

dom nie jest póki co ani twój ani jego :P a banku :P i tu się nie ma czym dzielić :O

eee tam prowo ludzie naptrawde tacy są:classic_cool: niby ma 9 lat na zastanowienie po czym rok po slubie stwierdza ze to bład :D:D:D slub ma magiczną moc zdejmowania zaćmy z oczu :D:D

Gość teraz moze ja sie wypowiem
autorko! jestes madra kobieta i maz i tesciowa chca cie wrobic a ty sie nie dajesz, wiec sa zli na ciebie, nie poddawaj sie, nie ulegaj!!! masz w zupelnosci racje i NIE JESTES ZLA ZONA Ty masz zlego meza i tesciowa, to sa tzw. glupie cwaniaki :(

empatyczny do kwadratu to prawda a brak pracy ma magiczna moc utrzymywania sie przy facecie i cement w postaci 30 lat spłaty :classic_cool: Ja pierdykam :O po to jest instytucja narzeczenstwa aby sie sobie dokładnie przyjżeć zobaczyc te wszystkie za i przeciw i przestac marzyc tylko racjonalnie przyjac fakty. Nie zdziwiłabym sie jakbys powiedziała ze znałas go rok przed slubem ale ty z nim byłas 9 lat!!! i co?? nagle sie zmienił?:O

Gość eleonorrahalo
nie to nie jest prowokacja ja tak zyje . Jesli chodzi o rozwód to ON zaczał temat . Kiedy zaczełam miec swoje zdanie i mu odpyskuje to jestem ta zła. Wiec stwierdzil ze nie moze ze mna byc. Tez sie zdziwilam bo to ja myslałam ze sie z nim mecze ale jak widze jest na odwrót.

Gość eleonorrahalo
rozumie jakby bylo miedzy nami dobrze dobra moge sie zgodzic na firme . Ale nie w takim wykonaniu, kopnie mnie w dupe za miesiac i co kto zus bedzie plavcił?

Gość eleonorrahalo
empatyczny do kwadratu dlaczego jestes nie miły? nie potrafisz pomoc wiec nie pisz do mnie. Juz starczy mi takich tyranów . Wiem mam zjebane zycie ale nie dobijaj mnie.

Gość eleonorrahalo
czy mam sie zgodzic na załozenie firmy ? no bo przeciez mam zarabiac na rodzine i go wspierac w kazdej sprawie. A ja oczywiscie jestem znowu na nie .

Gość eleonorrahalo
a brak pracy ma magiczna moc utrzymania sie przy facecie. Nie prawda- nie pracuje bo wychowuje małe dziecko po zatym jak mam isc do pracy to moge isc tylko do jego firmy .Bo jak mowi do innej sie nie oplaca dojazdy i inne koszty wiec za 300 zł na reke nie pojdziesz do pracy. Wiec lepiej u niego ja bez wyplaty i zatrudnienia. Cwaniak na maxa.

Gość eleonorrahalo
ON chce odejsc - ja podejme tą decyzje jak mnie bedzie namawial i szantazowal na załozenie firmy. Nie chce byc pod presja meza i tesciowej chce miec swoje zdanie.