Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tosika

Myjecie owoce przed OBRANIEM????

Polecane posty

Gość Tosika

Np banan, biore w łapy swoje,obieram skóre i podaje dziecku, czy to już zaniedbanie że nie umyłam tego owocu wczesniej ????

Gość guzik z pęteleczką
jak mozna jesc owoce bez wczesniejszego umycia?no jak? myslalam, ze takie fleje to tylko w głębokiej patologii:O:O fuj:O

Gość adcfaSDf
ja nie myję bananów

nigdy nie myłam banana :) a inne owoce - np jabłka, gruszki, śliwki, brzoskwinie daję ze skórką bo tak najzdrowiej - oczywiście trzeba dokładnie umyć

Gość mohitooo___
Pewnie jak z kibla wychodzisz, to tez lap nie myjesz. To idzie w parze takie syfiarstwo.

Gość Tosika
Ej no, własnie chodziło mi o mycie przed obraniem!! przeciez skóry z banana sie nie je ! ;-) Co innego jabłko jedzone ze skórką, to oczywiste że myję, ale jak mam zamiar je obrac to nie myje już.

Gość Tosika
guzik- sama jestes patologia i pewnie masz dziecko z alergią :-P

Gość guzik z pęteleczką
tak, z alergia-na takie flejowate swinie jak ty:O

Gość Tosika
Bo na przykład, swoje, z drzewa jemy bez mycia, marchewki tez wyrywam, wycieram w trawe troche i daje dziecku,śliwki tak samo. Chodziło mi o te egzotyczne owoce, z których skóre trzeba zdjąc .

Gość Tosika
Guzik- myjesz banany???:-D,przed obraniem czy po ?

Gość chełka
Zawsze myję wszystkie owoce (jabłka które obieram, kiwi, brzoskwinie), banany również. Przecież dotykasz brudnej, opryskanej skórki a później samego owocu tak jak napisałaś, więc chyba logiczne, że należy umyć.. no przynajmniej dla mnie logiczne..

Gość Tosika
Guzik- wyzyłas się to mozesz iśc spać ;-),bo na gimbusa jutro nie zdązysz :-D

Gość guzik z pęteleczką
w gimbusie to ty swoje bachory zrobilas:D

Gość matko ktos spytał ,a wy sie ty
lko kłócic potraficie.oczywiscie,ze myje owoce nawet te ktore pozniej pozbawiam skorki.jedynie skore banana zostawiam i nie myje.

Gość Tosika
Guzik- banany myjesz po obraniu, a pewnie w niebieskich stringach juz tydzień sie lansujesz :-D,zazwyczaj tak jest hehehehehehe

Gość Tosika
ok, koncze temat, okazało sie ze jestem patologia, fleja gnojowata i rąk po sraniu nie myje...ech, kafeteria

Gość guzik z pęteleczką
no wreszcie napisalas cos z sensem:D:D:D spac flejo...i nie zapomnij mezowi smierdzacego kutasa obciagnac-tez bez mycia,w koncu sciagasz skore:D:D:D:D

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
własnie banana szczególnie dokładnie myje bo wiadomo ze sa pryskane i moczone w różnych konserwantach żeby za szybko nie dojrzały, co z tego ze skóry sie nie je, dziwne myslenie

Gość Agata#
Myj. Nawet banany. PS Banany są pryskane. W ubiegłym roku była seria zgonów na plantacji bananów Dole w Ameryce Południowej, gdzie bosi pracownicy chodzili po opryskach. Ty co prawda przez niemyty owoc nie aplikujesz śmiertelnych dawek, ale landrynki to na pewno nie są... Następnym razem się zastanów.

Gość Agata#
PS#2 Osoba obierająca przenosi opryski ze skóry na miąższ owocu/warzywa itp.

Gość Paula 24
przecież jak obierasz ze skóry nieumytej i spryskanej, a potem tymi samymi palcami chwytasz sam owoc ze środka i podajesz dziecku (tymi rękami brudnymi ze skóry), to przekazujesz syf ze swoich rąk. Tak trudno Ci to pojąć?

Gość trtr
Bananów nie myję, kiwi też raczej nie, ananasów oczywiście nie i podobnych ale większość tak. Ale coś mi się przypomniało... Raz brałam z domu banana żeby dać małej na spacerze. Nie chciałam żeby pobrudzil torbę do wózka i moje ręce (wiecie, banan bywają lepkie) więc go umylam wodą z mydłem. Jak wyjęłam, okazało się że z bladożółtego zrobił się brązowy. Wyglądał... jakbym go ze śmietnka wygrzebała.:D (Głupio mi było ale córce dałam, bo w środku był normalny i smaczny.)

Gość czerwony kubek z kawą
kiwi nie myjesz? ja pierdole:O

Gość wredna małpa27
tak myję wszystkie owoce nawet banany

Gość nie podaje nicku dzis
nie myje bananów, kiwi, brzoskwini, ananasa reszta tak nie myje np wiśni jak zrywam z drzewa na działce, malin czy gruszki (ze swojej działki)

Gość trtr
Co do ciemnienia bananów po myciu, to wiedziałam ale zapomniałam bo tak nie robię na co dzień. Szare mydło - myję nim wszystko dla małego dziecka bo jest najmniej szkodliwe a skutecznie czyści. Nie lubię klejących się palców. Kiwi, czasem myję, czasem nie, chyba częściej nie. To zależy od tego jak jest dojrzałe oraz kto i w jaki sposób zamierza je zjeść. Odzyskałyście spokój ducha? A może podreperowałyście ego? Doprawdy, trywialny temat a jakie emocje! :D