Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kolektywizator

Ślub-rozsądek,czy głupota?

Polecane posty

Gość Kolektywizator

Takie pytanie właśnie mnie naszło,czy jest to mądre posuniecie,czy jednak nie?Z jednej strony jeśli się kogoś kocha itd to ślub wydaje się być normalna koleją rzeczy ale jest mnóstwo przypadków "odkochania" i co wtedy?

Gość VON-Braun
Wszędzie są plusy i minusy ale czasem ludzie się żenią bo myślą że to spowoduje iż zatrzymają drugą osobę przy sobie a przecież zdradzić można zawsze...

I wtedy mamy taką głupią religię, że nawet jak druga połówka nas zdradza (puszcza się na lewo i prawo albo mieszka z kimś innym), to nie dadzą nam rozwodu

Gość VON-Braun
Heh ale to nie wina religii bo jest takie powiedzenie "widziały gały co brały" ;) Oczywiście,żartuję ale...trafić w dobre małżeństwo to jak trafić w totka-zdarza się ale ile osób znasz co wygrali /:D

Gość xcxcvcvcvcvvbvbnvnvm
nie wiem jak mozna sie odkochac, widocznie sie nie kochalo od poczatku,. jak zwiazek polegal glownie na ruchaniu to wyedy faktcyznie nie bylo milosci i mozna sie odkochac haha tylko debile maja takie dylematy

Gość JesteTakiANieInny
Prawdziwa miłość zdarza się bardzo rzadko, szczególnie w tych czasach gdzie seks(uważany niegdyś za szczególną formę wyznawania miłości) stał się "produktem wymiany handlowej" a kasa przesłania oczy.

Gość GepardzikOOO
I Sabaka Zaryta hahah

Gość ślub bierze się z kimś
kogo soę kocha , wtedy jest to naturalne , chce się tego ,formalizacja związku ułatwia też życie od strony technicznej

Gość xvxcxcxvxcvxcvxcxcxc
nie dawaj dupy, szanuj sie, szanuj swojego chlopaka, to bedziesz miec prawdziwą milosc, proste. a jak koles odejdzie to wszystko jasne o co mu chodzilo ;)

Ja od zawsze marzę o ślubie, kiedyś to był objaw romantyzmu z którego się wyleczyłam, teraz to zwykła zapobiegliwość. Ślub ułatwia wiele spraw formalnych, związanych z dziedziczeniem, opieką medyczną, rozliczaniem się. Gdybym miała okazję, na pewno wzięłabym cywilny.